Ο Ομήρου απαντά στον ΓΓ ΑΚΕΛ για τις δηλώσεις Κουλία

11:52 7/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη του ότι «συμπεριφορές που συνιστούν προσωπικές επιθέσεις κατά βουλευτών ή εμπεριέχουν υβριστική γλώσσα κατά του προσώπου οποιουδήποτε βουλευτή υπονομεύουν το κύρος της Βουλής και ναρκοθετούν την ομαλή λειτουργία του Σώματος».

Αυτό αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής σε απαντητική του επιστολή προς τον ΓΓ του ΑΚΕΛ

Αντρο Κυπριανού, ημερομηνίας 6.4.2012, με περιεχόμενο που αφορά στα λεχθέντα από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ζαχαρία Κουλία κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ετήσιο Προϋπολογισμό του ΡΙΚ.

Ο κ. Ομήρου σημειώνει ότι «για το συγκεκριμένο περιστατικό λυπούμαι να παρατηρήσω ότι η αναφορά σας για μη άμεση αντίδραση από μέρους μου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρει πως «παρά το ότι δεν είχα αντιληφθεί και ακούσει ευκρινώς τα λεχθέντα από τον κ. Κουλία, λόγω του μεγάλου όγκου τροποποιήσεων που μου προσκομίζονταν συνεχώς κατά τη διάρκεια της Συνεδρίας και των επεξηγήσεων που μου δίδονταν επί της έδρας από την προϊσταμένη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, μόλις υπήρξε η σχετική παρατήρηση ζήτησα την ανάκληση των λεχθέντων και τη διαγραφή τους από τα πρακτικά».

Περαιτέρω, συνεχίζει ο κ. Ομήρου, «μετά την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, προέβην σε δήλωση από την έδρα αναφέροντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι: «Δηλώσεις που αποδίδουν σε συναδέλφους άμεσα ή έμμεσα, ευθέως, ή με υπονοούμενα οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα ή εγκληματική δραστηριότητα είναι ανεπίτρεπτες, καταδικαστέες και αποδοκιμάζονται από το Σώμα».

«Είναι ως εκ των πιο πάνω απολύτως σαφές ότι ως Πρόεδρος του Σώματος ενήργησα κατά τρόπο απολύτως συμβατό με τις πρόνοιες του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και για διαφύλαξη του κύρους και της αξιοπρέπειας των μελών του Σώματος», τονίζει ο κ. Ομήρου.

Καταλήγοντας, ο κ. Ομήρου διαβεβαιώνει ότι «μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα εξακολουθώ να λειτουργώ ως Πρόεδρος του Σώματος της Βουλής των Αντιπροσώπων με πλήρη σεβασμό στους θεσμούς, με ευθυκρισία, αντικειμενικότητα και αμεροληψία».

Keywords
Τυχαία Θέματα