Στην Πύλα σήμερα ο Κιουτσιούκ – Καταδίκασε σύλληψη Τ/κ χθες

11:32 7/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μεικτό χωριό Πύλα θα επισκεφθεί σήμερα ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσιούκ, συνοδευόμενος από ”υπουργούς”.

Χθες, ο κ. Κιουτσιούκ καταδίκασε την άσκηση βίας που – όπως είπε – χρησιμοποιήθηκε στον Τ/κ Κερίμ Αλί Γιαχί που μένει στην Πύλα και είναι ”υπήκοος” του ψευδοκράτους, λέγοντας ότι αυτό δεν αυξάνει την ένταση μόνο στο μεικτό αυτό χωριό, αλλά σε όλο το νησί και είναι μια ενέργεια που μόνο σε αυτό στοχεύει, γι’ αυτό και δεν γίνεται αποδεκτή.

Σε γραπτή του

δήλωση, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο ψευδοπρωθυπουργός είπε ότι ο 50χρονος Γιαχί συνελήφθη στη νεκρά ζώνη ενώ ήταν σε κίνηση με το αυτοκίνητό του από Ε/κ αστυνομικούς, οι οποίοι τον χτύπησαν, όπως ισχυρίζεται.

Κάνοντας λόγο για ”παλληκαρισμούς” της ”ε/κ αστυνομίας”, οι οποίοι καταγγέλθηκαν από το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ζητώντας παράλληλα να αφεθεί ελεύθερος ο Τ/κ συλληφθείς, ο οποίος τελικά αφέθηκε και επέστρεψε σπίτι του χθες το μεσημέρι.

Δεν έχει καμιά αρμοδιότητα η ”ε/κ αστυνομία” στη νεκρή ζώνη ή στην Πύλα και αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό, αναφέρει. Πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις και από τις δύο πλευρές που θα αυξάνουν την ένταση στο νησί σε αυτό το κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων, προσθέτει, υποστηρίζοντας ότι η τ/κ πλευρά ενεργεί με ειλικρίνεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Προειδοποιεί δε ότι δεν πρόκειται να μείνουν θεατές όταν απειλείται η ασφάλεια και η άνεση των ”υπηκόων” τους και πως εάν συμβεί μια παρόμοια κατάσταση, οι ”δυνάμεις ασφαλείας” είναι έτοιμες να παρέμβουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα