Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ‘επιτίθεται’ στον Αναστασιάδη

12:05 11/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, χθες
Η Κύπρος δεν βρίσκεται προ των πυλών του Μηχανισμού Στήριξης, τόνισε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου, αποδίδοντας τα όσα αναφέρει ο ΔΗΣΥ για την κυπριακή οικονομία σε μικροκομματικά και εκλογικά συμφέροντα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στεφάνου σχολιάζοντας χθεσινές αναφορές του Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Νίκου Αναστασιάδη

είπε ότι «ο κ. Αναστασιάδης με τη σημερινή του ομιλία απλώς επαναβεβαίωσε ότι τα πάντα η ηγεσία του ΔΗΣΥ τα θυσιάζει στον βωμό των μικροκομματικών και εκλογικών συμφερόντων του. Θυσιάζει και αυτήν ακόμα τη συναίνεση που πρέπει να επικρατεί στο εσωτερικό μέτωπο, τουλάχιστον για τα κεφαλαιώδη θέματα, όπως είναι η οικονομία. Ο κ. Αναστασιάδης ενέταξε τη συναίνεση στους μικροκομματικούς και εκλογικούς στόχους του ΔΗΣΥ για τις προεδρικές εκλογές του 2013.

Για τον ΔΗΣΥ η συναίνεση από στοιχείο εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος, μετατρέπεται σε όχημα για προβολή της υποψηφιότητας του κ. Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές. Ακόμα και τις δημοτικές εκλογές ο ΔΗΣΥ τις μετατρέπει σε εφαλτήριο για τις προεδρικές εκλογές. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις της ηγεσίας του ΔΗΣΥ για τον ρόλο των τοπικών κοινωνιών και της κοινωνίας των πολιτών πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων.

Στον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου που αρέσκεται στις ατάκες και τα ευφυολογήματα, ένα έχουμε να πούμε: Όταν υπάρχει τρικυμία, οι αξιωματικοί και οι ναύτες βοηθούν τον καπετάνιο να σώσει το καράβι και δεν προσπαθούν να τον ρίξουν στη θάλασσα».

Σε ό,τι αφορά στις αναφορές του κ. Αναστασιάδη περί ευθύνης και ολιγωρίας της Κυβέρνησης, ο κ. Στεφάνου απάντησε ότι «η Κυβέρνηση δεν ολιγώρησε στη λήψη μέτρων για την οικονομία. Η Κυβέρνηση όχι απλώς πήρε μέτρα, αλλά τόλμησε και τερμάτισε στρεβλώσεις και σαθρά φαινόμενα που άλλοι δημιούργησαν. Τερμάτισε τις πολλαπλές συντάξεις, επέλυσε το πρόβλημα με τους έκτακτους υπαλλήλους στον δημόσιο τομέα, αναδιάρθρωσε τα ασφαλιστικά ταμεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τερμάτισε την αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, συγκράτησε τις δημόσιες δαπάνες. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα μέτρα και τις αποφάσεις που υλοποίησε η Κυβέρνηση.
Η Κυβέρνηση έμπρακτα αντιμετωπίζει τα διαρθρωτικά προβλήματα, πολλά από τα οποία είναι δημιούργημα της διακυβέρνησης του τόπου από τον ΔΗΣΥ.

Με τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη τις ισορροπίες που πρέπει να υπάρχουν στην οικονομία και τις δυνατότητες που η κάθε κοινωνική ομάδα έχει για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, αποτράπηκαν τα χειρότερα στην οικονομία και, μάλιστα, χωρίς να προκαλούνται κοινωνικές εντάσεις.

Η Κυβέρνηση λειτουργεί με υπευθυνότητα. Πώς, όμως, μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση του ΔΗΣΥ, όταν με τον δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο αποτράπηκαν αποφάσεις στη Βουλή που στέρησαν έσοδα από το κράτος ύψους περίπου 350 εκατομμυρίων ευρώ; Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση κωλυσιεργίας που ακολουθεί για λήψη μέτρων που στοχεύουν στην επίλυση διαρθρωτικών π

Keywords
Τυχαία Θέματα