Ο ΚΟΤ επιχορηγεί αναβάθμιση κέντρων αναψυχής

12:33 14/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας στα κέντρα αναψυχής, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) ανακοίνωσε την προκήρυξη Σχεδίου επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για βελτίωση αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των όψεων και εγκεκριμένων εξωτερικών χώρων κέντρων αναψυχής για το 2012.

Το Σχέδιο, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον ΚΟΤ, ”αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης προκήρυξης του 2011, μέσω της οποίας ο ΚΟΤ επιχορήγησε με ποσό ύψους περίπου 350 χιλιάδων ευρώ την αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού, τον εξωραϊσμό και την ποιοτική ανακαίνιση των εξωτερικών

χώρων 73 κέντρων αναψυχής, σε όλη την Κύπρο”.

Η επιχορήγηση του ΚΟΤ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ”αποτελούσε ποσοστό επί της συνολικής επένδυσης ενώ συνυπολογίζοντας και τη συμβολή των επιχειρηματιών, το συνολικό ύψος της επένδυσης σαν αποτέλεσμα του Σχεδίου για το 2011, πλησίασε το ένα εκατομμύριο ευρώ, ή μέσο όρο ύψους επένδυσης 13.185 ευρώ ανά επιχείρηση”.

Το Σχέδιο καλύπτει φάσμα παρεμβάσεων όπως π.χ. αντικατάσταση εξοπλισμού/επίπλωσης, αντικατάσταση πινακίδων, δαπέδων, φωτιστικών, στεγάστρων, καλλωπισμό, τοπιοτέχνιση και συντήρηση/αναβάθμιση εξωτερικού χώρου.

Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στο 60% της συνολικής δαπάνης επιλέξιμων παρεμβάσεων πριν από το ΦΠΑ, με μέγιστο ποσό επιχορήγησης ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ.

Τελευταία προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίστηκε η Παρασκευή, 29.6.2012, ώρα 12:30 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν αιτήσεις και πρόσθετη πληροφόρηση αναφορικά με τους όρους και προϋποθέσεις του Σχεδίου από τα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού στο τηλέφωνο 22691281, τα Επαρχιακά γραφεία επιθεωρητών ΚΟΤ καθώς επίσης και από τον ιστότοπο του Οργανισμού στη διεύθυνση: www.visitcyprus.biz.

Οι υπαίθριοι χώροι εστιατορίων και άλλων κέντρων αναψυχής αποτελούν σημαντικό συντελεστή της τουριστικής εμπειρίας των επισκεπτών της Κύπρου, αφού λόγω των καλών καιρικών συνθηκών οι ξένοι επισκέπτες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην εστίαση και αναψυχή σε υπαίθριους χώρους. Για αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντική η δημιουργία ευχάριστων υπαίθριων χώρων ψυχαγωγίας πελατών και θαμώνων, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα