‘Ο κ. Βγενόπουλος είχε επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας’

13:22 5/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης δήλωσε σήμερα πως οι χθεσινές αντιπαραθέσεις, με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Βγενόπουλο, έχουν πραγματικά προκαλέσει αίσθηση, προσθέτοντας πως είναι ολοφάνερο ότι στην αρχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης, όταν θα έπρεπε να υπάρχει εγρήγορση, συνεργασία, συνεννόηση και αποφασιστικά από μέρους του πολιτικού προσωπικού αυτής της χώρας, Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συναγελάζονταν με παράγοντες του τραπεζικού κατεστημένου και συζητούσαν πώς να

εξυπηρετήσουν τα αναπτυξιακά τους οράματα, τα οποία στη συνέχεια κατέληξαν να είναι εφιάλτες.

Σε δηλώσεις του σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Περδίκης είπε: «Έχει αποδειχθεί και μέσα από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών ότι ο κ. Βγενοπούλος είδε, όχι μόνο μια φορά, αλλά πολλές φορές τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ηταν σε πάρα πολύ στενή συνεργασία από την αρχή με τον τότε Υπουργό Οικονομικών . Φαίνεται καθ’ ομολογία του κ. Βγενόπουλου υπήρχαν και συναντήσεις και με την αντιπολίτευση και όλοι αυτοί εργάζονταν για το πώς να εξυπηρετήσουν τον κ. Βγενόπουλο -και τον όποιο Βγενόπουλο- και μάλιστα συζητούσαν στα σοβαρά».

Σε αυτό το παιχνίδι, συνέχισε, «μπήκε δυστυχώς και η Βουλή, συζητώντας με ποιον τρόπο το ελεγκτικό πλαίσιο θα μετατρεπόταν, ώστε να διευκολύνονται οι επενδύσεις των κυπριακών τραπεζών και στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

«Επενδύσεις που σήμερα αποδεικνύονται επισφαλείς, επενδύσεις που σήμερα φαίνεται να παίζουν το δικό τους ρόλο στην κρίση των κυπριακών τραπεζών», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, πως στις αρχές του 2009 όλοι εξέφραζαν ενθουσιασμό για το υπερτροφικό τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, ωστόσο είπε πως «αυτό το χρηματοπιστωτικό σύστημα παρασύρει σήμερα την οικονομία στην καταστροφή».

«Είναι πραγματικά λυπηρό να παρουσιάζεται τόσο γλαφυρά μια πικρή πραγματικότητα, ότι τελικά οι αποφάσεις των κυβερνήσεων σε αυτή τη χώρα λαμβάνονται για χάρη κάποιου Βγενόπουλου», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα