Ο Γρηγορίου δεν συμμετείχε στο φόνο Χατζηκωστή δηλώνει ο δικηγόρος του

17:26 16/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο δικηγόρος του 1ου κατηγορούμενου Ανδρέα Γρηγορίου, στην υπόθεση της δολοφονίας του Αντη Χαζηκωστή, Μιχάλης Πικής, ολοκληρώνοντας την αντεξέταση, του ο εκ των ανακριτών της υπόθεσης, Αρχιλοχία του ΤΑΕ Λευκωσίας Παντελή Ιορδάνου, κατά τη δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, υπέβαλε στον ανακριτή ότι ο πελάτης του ουδεμία σχέση έχει το φόνο και ότι λανθασμένα οι ανακριτές πίστεψαν τη μαρτυρία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Θεοφάνη Χατζηγεωργίου.

Ο ανακριτής είπε στο Δικαστήριο πως τα γεγονότα όπως παρατίθενται στην

ομολογία του Χατζηγεωργίου επιβεβαιώθηκαν αρχικά από τα βίντεο στα κλειστά κυκλώματα, του Αντριου Μπρέαρ, του ταξί «Φιλάνδια» και του σπιτιού του Α΄ κατηγορούμενου και αργότερα από το ανακτηθέν βίντεο από την οικία του ιδίου του Χατζηγεωργίου και συνεχίζει να πιστεύει πως τα γεγονότα σε σχέση με τη δολοφονία έχουν όπως παρατέθηκαν από τον Θεοφάνη Χατζηγεωργίου.

Στην υποβολή του κ. Πική ότι ουδείς μπορεί να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα ότι η μοτοσικλέτα που καταγράφηκε από τα κλειστά κυκλώματα του «Φιλάνδια» και του Μπρέαρ είναι η μοτοσικλέτα του Γρηγορίου, την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν, ο κ. Ιορδάνου είπε πως με βάση το μαρτυρικό υλικό, η Αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για τη μοτοσικλέτα του Γρηγορίου και πρόσθεσε πως σε αυτά τα θέματα πρέπει να απαντήσει εμπειρογνώμονας.

Ο Ιορδάνου αντεξετάσθηκε από τον κ. Πική για την υπόδειξη στοιχείων στην περιοχή που ο Χατζηγεωργίου ομολόγησε ότι πέταξε το κοντόκαννο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Αντης, υποβάλλοντας εκ νέου πως οι ανακριτές παρέλειψαν να καταγράψουν υποδειχθείσες σκηνές με τον μάρτυρα να απαντά πως πρώτη προτεραιότητα ήταν ο εντοπισμός του όπλου και ότι δεν μπορούσε να καταγράφει σκηνές τις οποίες δεν έχει προσεγγίσει καθώς τα Ηνωμένα Έθνη δεν επέτρεπαν στους ανακριτές να τις προσεγγίσουν.

Ο κ. Ιορδάνου είπε στο Δικαστήριο ότι ήταν παρών κατά τη κινηματογράφηση της περιοχής τον Απρίλη του 2011 και απαντώντας σε ερώτηση είπε ακόμα πως κάθε φορά που οι αρχές της Δημοκρατίας ζητούσαν διευκολύνσεις στο πλαίσιο των ερευνών ανάλογα με τα άτομα του ΟΗΕ που ήταν καθήκον, οι ανακριτές συναντούσαν διαφορετικές «ιδιοτροπίες».

Ο κ. Πικής υπέβαλε ότι δεν έπρεπε να γίνει πιστευτός ο ισχυρισμός του Χατζηγεωργίου ότι πέταξε το όπλο στην παλλούρα, κοντά στο φράγμα του Μάσσαρη, που δεν ακούγεται λογικοφανής εάν υπολογίσει κανείς ότι ο Χατζηγεωργίου γνώριζε πολύ καλά και θα μπορούσε να πετάξει το όπλο είτε στη γεώτρηση που βρισκόταν παρά την παλλούρα, είτε στα πολλά λαγούμια που υπάρχουν στην περιοχή.

Ανέφερε ακόμα πως κατά τις έρευνες στην περιοχή του Μάσσαρη, είχε κληθεί και πυροτεχνουργός της Αστυνομίας ωστόσο το μηχάνημα εντοπισμού μετάλλων που είχε μαζί του δεν μπορούσε να κάνει ανίχνευση λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.

Ο κ. Πικής υπέβαλε επίσης στο μάρτυρα πως εάν εντοπίζονταν τα ρούχα και το όπλο του φόνου θα έπεφτε άπλετο φως στην υπόθεση, κάτι που δεν επιθυμούσε ο Χατζηγεωργίου.

Ο ανακριτής ανέφερε στο Δικαστήριο ότι

Keywords
Αναζητήσεις
κατερινα χριστοφιδου δικηγορος
Τυχαία Θέματα