Ο Γιούνκερ χαιρετίζει την απόφαση του γερμανικού Δικαστηρίου

14:32 12/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαιρέτισε την απόφαση του γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου για την επικύρωση υπό προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και για την έγκριση του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της απόφασης, προσβλέπω στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που εκκρεμούν προκειμένου να μπορέσει τα τεθεί σε ισχύ η Συνθήκη για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας», σημειώνει ο κ. Γιούνκερ.

Οπως

αναφέρει ο κ. Γιούνκερ σε γραπτή του δήλωση, σκοπεύει να συγκαλέσει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup, της 8ης Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.
Προσθέτει ότι το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας θα τεθεί σε ισχύ μόλις επικυρωθεί από 12 κράτη μέλη της ευρωζώνης, αλλά όχι νωρίτερα από την 1η Ιανουαρίου 2013.

«Και οι δύο Συνθήκες  αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της στενότερης οικονομικής και δημοσιονομικής ενσωμάτωσης και ισχυρότερης διακυβέρνησης στην ευρωζώνη», επισημαίνει ο κ. Γιούνκερ.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι αποτελούν  μέρος τηςολοκληρωμένης στρατηγικής για ενίσχυση της προοπτικής για δημοσιονομική βιωσιμότητα και ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα