Επίσημη παρουσίαση των προτάσεων για την τραπεζική ένωση στο ECOFIN

13:42 12/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη σύσταση ενός μηχανισμού ενιαίας τραπεζικής εποπτείας στην ευρωζώνη θα παρουσιαστούν επισήμως το Σάββατο το πρωί (15 Σεπτεμβρίου) στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN), στη Λευκωσία.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, την παρουσίαση θα κάνει ο Γάλλος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ στους Υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ. Εκεί θα δοθεί η ευκαιρία για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα αυτό.

Στόχος της

πρότασης της Κομισιόν για ένα Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (ΕΕΜ) είναι η αποφυγή στο μέλλον προβλημάτων, όπως αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα ο τραπεζικός τομέας σε πολλά κράτη μέλη. Η Κομισιόν φιλοδοξεί να τεθούν σε ισχύ τα μέτρα από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Εξάλλου, όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ κοινοτικές πηγές, κατά την επερχόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λευκωσία, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, θα συζητηθεί η κατάσταση σε όλες τις χώρες που παρουσιάζουν δημοσιονομικά προβλήματα στην ευρωζώνη (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Κύπρος).

Keywords
Τυχαία Θέματα