Ο Γ. Ομήρου ζητά διεκδικητική στρατηγική στις συνομιλίες από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

20:29 28/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

«Η κάκιστη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου που επέχει χαρακτήρα συμφωνίας υψηλού επιπέδου, διαμόρφωσε ένα εξαιρετικό δυσμενές πλαίσιο για τις συνομιλίες», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την Κυβέρνηση, αλλά και «τεράστια ανησυχία» για τις διαπραγματεύσεις.

Σε ομιλία του στη χοροεσπερίδα της ΕΔΕΚ Λάρνακας, ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και είπε ότι οι εποικοδομητικές

ασάφειες και αμφισημίες της συμφωνίας αυτής είναι βέβαιο ότι θα τύχουν πλήρους εκμετάλλευσης από την τουρκική πλευρά.

Είπε ότι καθήκον του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι να ενεργήσει διεκδικητικά, ώστε να αποφευχθεί στις συνομιλίες η κατολίσθηση.
Τον κάλεσε επίσης να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προσπάθειες να οδηγηθούν οι συνομιλίες σε συζήτηση συνομοσπονδιακού μορφώματος και να θέσει κατά προτεραιότητα τις κεφαλαιώδεις πτυχές του κυπριακού, που καλύπτονται κάτω από το «απαράδεκτο του status quo».

Τέλος, είπε ότι πρέπει να ζητηθεί η δέσμευση της τουρκικής πλευράς στην αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, η απομάκρυνση των εποίκων, η επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους και η κατάργηση των εγγυήσεων του 1960.

Keywords
Τυχαία Θέματα