Αν. Εκπρόσωπος: Αν υπήρχαν εκπλήξεις στη τσάντα του Τ/κ διαπραγματευτή θα τις γνωρίζαμε

19:29 28/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Αν υπήρχαν εκπλήξεις στη τσάντα του Τ/κ διαπραγματευτή κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα «θα τις γνωρίζαμε», δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στο ελληνικό ραδιόφωνο του Λονδίνου LGR, σημειώνοντας παράλληλα με ικανοποίηση τη δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ερωτηθείς ποιο ήταν το κλίμα που επικράτησε χθες στις συναντήσεις των δύο διαπραγματευτών σε Άγκυρα και Αθήνα,

ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το κλίμα ήταν εξαιρετικό.

«Ειδικά η παρουσία του δικού μας διαπραγματευτή στην Άγκυρα και θέλω να υπομνήσω και να σημειώσω και τη δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ, του κ. Νταβούτογλου, ότι στην Κύπρο υπάρχει Κυπριακή Δημοκρατία που εγκαταστάθηκε το 1960, έχει 2 κοινότητες οι οποίες 2 κοινότητες θα έχουν την πολιτική βούληση να βρουν λύση στο πρόβλημα» τόνισε.

«Και νομίζω ότι θα πρέπει να υπομνησθεί γιατί είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία αναγνωρίζει στην Κύπρο ότι υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία, υπάρχουν δύο κοινότητες που θα λύσουν το πρόβλημα και όχι δύο κράτη ξεχωριστά, όπως έλεγε μέχρι τώρα η ρητορική της Τουρκίας, και αυτό νομίζω ότι είναι μια μεταβολή η οποία θα πρέπει να σημειωθεί, και πρέπει να σημειωθεί με ικανοποίηση» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο άνοιξε τελικά η τσάντα του Τ/κ διαπραγματευτή στην Αθήνα, η οποία σύμφωνα με τον Τ/κ διαπραγματευτή περιείχε εκπλήξεις, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν ξέρει τι εννοούσε ο Τ/κ διαπραγματευτής, πρόσθεσε ωστόσο πως «αν υπήρχαν εκπλήξεις θα τις γνωρίζαμε».

Σε ερώτηση για το τι συζητήθηκε χθες βράδυ στο Προεδρικό μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «ήταν μια δυσάρεστη και πάλι εξέλιξη χθες βράδυ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων», και πως απ’ ό,τι φαίνεται «προηγούμενα μαθήματα όπως το πρώτο Γιούρογκρουπ, η νύχτα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον Συνεργατισμό, δεν μας παραδειγματίζουν».

«Δεν σας κρύβω ότι υπάρχει μια απογοήτευση γιατί η Κύπρος εκεί που ανακτά την αξιοπιστία της διεθνώς και στις αγορές σημειώνοντας θεαματική πτώση των spreads της απόδοσης των ομολόγων της που από το 15% έχει πάει κάτω από το 7%, και στην προσπάθειά της να επανέλθει στις αγορές, τέτοιες δυστυχώς εξελίξεις πλήττουν την αξιοπιστία μας και την προσπάθεια εφαρμογής του προγράμματος, που είναι η μοναδική και το τονίζω η μοναδική διέξοδος από την κρίση» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν η αιφνίδια αυτή εξέλιξη αφήνει την Κύπρο ακάλυπτη οικονομικά, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος είπε «βεβαίως, γιατί αν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη που συνεδριάζει η ομάδα προετοιμασίας του Γιούρογκρουπ δεν έχουμε αυτό το νομοσχέδιο στα χέρια μας, είναι σχεδόν σίγουρο, είναι βέβαιο ότι την επόμενη Δευτέρα στο Γιούρογκρουπ δεν θα ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα