Ο Γ. Λιλλήκας κάλεσε τους υποστηρικτές του να προσέλθουν στην κάλπη για το β’ γύρο

22:46 21/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε απόψε πως δεν θα υποδείξει στους πολίτες που στήριξαν την υποψηφιότητά του τί να πράξουν την ερχόμενη Κυριακή, καλώντας τους παράλληλα να προσέλθουν στην κάλπη για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ανέφερε πως ο ίδιος δεν θα αυτοαναιρεθεί και στο δεύτερο γύρο των εκλογών δεν θα δώσει σε κανέναν ψήφο εμπιστοσύνης. Παραμένω σταθερός στις θέσεις και τις αρχές που υποστήριξα σε όλη την προεκλογική εκστρατεία και δεν είμαι διατεθειμένος να τις διαπραγματευτώ, πρόσθεσε.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στον Πολυχώρο Ηλεκτρισμού στην Παλαιά Ηλεκτρική

στην Πάφο, στα πλαίσια του διαλόγου που εξήγγειλε με τους πολίτες που στήριξαν την υποψηφιότητά του, ο κ. Λιλλήκας είπε πως νιώθει περήφανος που είναι Παφίτης, και δη από την Παναγιά που του έδωσε το 70%. Πρόσθεσε πως σε αυτές τις εκλογές η Πάφος απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι κατοικείται από ανθρώπους με ελεύθερο πνεύμα, αλλά κυρίως από ανθρώπους ανυπότακτους.

“Συναγωνιστές και συναγωνίστριες την περασμένη Κυριακή γράψατε ιστορία”, ανέφερε, προσθέτοντας πως σε αυτό τον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα οι πολίτες που στήριξαν την υποψηφιότητά του τα έβαλαν με όλο το κατεστημένο. Σ’ αυτές τις εκλογές, είπε, μαζί γράψαμε ιστορία, καταφέραμε να τα βάλουμε και να σπάσουμε το κομματικό κατεστημένο, και έχουμε κάνει την ανατροπή.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το κατεστημένο επιστράτευσε τα πάντα, πισωγυρίζοντας σε δεκαετίες του 70 και του 80 που θεωρήσαμε, όπως είπε, ότι τις ξεπεράσαμε και τις αφήσαμε πίσω μας. Επιστράτευσαν, είπε, μηχανές με τόνους λάσπης, επιστράτευσαν τη λογοκρισία , μαγειρεμένες δημοσκοπήσεις μέχρι και μαγειρεμένα exit polls.

Ωστόσο, συνέχισε, «αποδείξαμε και τους στείλαμε το μήνυμα ότι οι πολίτες δεν είναι άβουλα όντα, οι πολίτες έχουν κρίση, διαθέτουν ελεύθερο πνεύμα, οι πολίτες έχουν φωνή και όταν θέλουν μπορούν και μπορέσαμε”, πρόσθεσε. Επανέλαβε πως με τους δύο υποψηφίους για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας τον χωρίζει μεγάλο χάσμα στο εθνικό θέμα , στα ζητήματα εκσυγχρονισμού του πολιτικού συστήματος αλλά και στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης. Σε κανένα, είπε, από αυτά τα ζητήματα δεν νιώθω ότι οι αρχές τις οποίες πρεσβεύω συγκλίνουν με τον οποιονδήποτε από αυτούς τους δύο υποψηφίους.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο Γιώργος Λιλλήκας είπε πως με τους δύο υποψηφίους τον χωρίζουν πολλές διαφορές αφού και οι δύο όπως είπε προτείνουν διαχείριση της κρίσης, όχι διαχείριση της ανάπτυξης , μένοντας εγκλωβισμένοι στη λογική ενός μνημονίου το οποίο θα οδηγήσει σε εθνική εξάρτηση αλλά και σε κοινωνική εξαθλίωση. Πρόσθεσε πως η λύση που οραματίζεται για το Κυπριακό, χωρά σε δύο ιδανικά :ελευθερία και δημοκρατία. Ο κ. Λιλλήκας είπε πως για τον ίδιο δημοκρατία σημαίνει οι πολίτες να έχουν τον έλεγχο και την εξουσία.

Επαληθευτήκαμε, συνέχισε, όταν λέγαμε πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα καθόριζε και τον νικητή των εκλογών, προσθέτοντας πως « κάποιοι δυστυχώς έκλεισαν τα αυτιά τους στις προειδοποιήσεις μας». Δυστυχώς, συνέχισε, κάποιοι θεώρησαν πιο σημαντικό να περάσει ο υποψήφιος τους στον δεύτερο γύρο, αδιαφορώντας για το αν μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές. Εκεί είπε «που άλλοι δύο ανθυποψήφιοι μου επένδυαν στην αποχή εμείς επενδύαμε στην συμμετοχή» καλώντας τους πολίτες παράλληλα να είναι ενεργοί και να συμμετέχουν στις εκλογικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Αρνήθηκα να έχω οποιαδήποτε συνάντηση με οποιονδήποτε υποψήφιο ή εκπρόσωπο του όχι από αλαζονεία « αλλά γιατί δεν ήθελα να επιτρέψω στον οποιοδήποτε ψίθυρο ότι μπαίνω σε συναλλαγές», ανέφερε. Αρνήθηκα, συνέχισε, γιατί δεν πιστεύω στις επίπλαστες συγκλίσεις των τελευταίων ημερών. Με αυτά τα δεδομένα, συνέχισε, «η πρόθεσή μου για την ερχόμενη Κυριακή όσον αφορά εμένα είναι ότι δεν πρόκειται να δώσω εμπιστοσύνης σε κανέναν από τους δύο υποψηφίους για την προεδρία της Δημοκρατίας».

Απόψε, συνέχισε, «κλείνει ο διάλογος με τους πολίτες και αύριο το πρωί θα ανακοινώσω την τελική μου απόφαση». Δεσμεύτηκε πως θα παραμείνει σταθερός στις αρχές του, πως δεν πρόκειται να συμβιβαστεί σε κανένα ζήτημα, ούτε να βάλει νερό στο κρασί του. Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να συνεχίσουν να πιστεύουν στις δυνάμεις της κοινωνίας και στη δύναμη των πολιτών και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το κίνημα των πολιτών θα διογκώνεται μέρα με την μέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα