Ο Φούλε καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα

16:05 21/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να διασφαλίσει στην πράξη όλα τα θεμελιώδη ανθρώπινα  δικαιώματα, μεταξύ των οποίων και τα δικαιώματα των γυναικών.

Αυτή η έκκληση περιλαμβάνεται σε απάντηση του Επιτρόπου για τη Διεύρυνση  Στέφαν Φούλε προς την Ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου, η οποία έθεσε  ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συγκεκριμένες περιπτώσεις βίας κατά γυναικών  στην Τουρκία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο της κ. Παπαδοπούλου, ο Επίτροπος Φούλε  σημειώνει τις υποχρεώσεις της Τουρκίας, ως μέλος του Συμβουλίου

της Ευρώπης που έχει προσυπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ως υπό ένταξη χώρα στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Διεύρυνσης, στην έκθεση προόδου της Τουρκίας για το 2011, η οποία δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2011, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογράμμισε ότι τα εγκλήματα τιμής, οι πρόωροι και εξαναγκαστικοί γάμοι και η ενδοοικογενειακή βία σε βάρος γυναικών εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρά προβλήματα.

Στην έκθεση τονίστηκε, επίσης, ότι η νομοθεσία πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες με συνέπεια, και ότι χρειάζεται περαιτέρω κατάρτιση και ευαισθητοποίηση σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών, ιδιαίτερα για την Αστυνομία.

Η Επιτροπή παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα εν λόγω ζητήματα και τα θέτει, σε κάθε ευκαιρία, στις αρχές της Τουρκίας, κατέληξε ο Επίτροπος Φούλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα