Ο έρωτας είναι καθαρά μαθηματικά

12:04 27/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για μία επιτυχημένη σχέση, τα πράγματα είναι πολύ απλά… σαν να λέμε ένα και ένα κάνουν δύο! Γιατί ναι, ο έρωτας είναι καθαρά μαθηματικά! Σύμφωνα με τον Αμερικανό ψυχολόγο και σύμβουλο γάμων Τζον Γκότμαν, για να διαρκέσει μία σχέση για πάντα, οι δύο σύντροφοι θα πρέπει να έχουν διαρκώς στο μυαλό τους την αναλογία 5 προς 1. Δηλαδή κάθε μία κακή στιγμή θα πρέπει να την αντισταθμίζουν με πέντε καλές, και κάθε μία κριτική με πέντε φιλοφρονήσεις. Μάθετε λοιπόν να εφαρμόζετε τα μαθηματικά στο γάμο σας, και ανακαλύψτε και άλλες πολύτιμες συμβουλές για να διατηρήσετε ζωντανό τον έρωτά σας για πάντα.

Ο Τζον Γκότμαν είναι ένας καταξιωμένος ψυχολόγος στις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωστός για τις μελέτες του πάνω στη σταθερότητα του γάμου. Τα τελευταία χρόνια, διδάσκει ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, ενώ μαζί με τη σύζυγό του, Τζούλι Σβαρτς, διευθύνει το μη-κερδοσκοπικό ερευνητικό ινστιτούτο “The Relationship Research Institute” και το εκπαιδευτικό κέντρο θεραπευτών “The Gottman Institute”.

Με τη μέθοδο που έχει αναπτύξει, μπορεί να προβλέψει με ποσοστό ακρίβειας 90% ποια νιόπαντρα ζευγάρια θα έχουν παραμείνει παντρεμένα και ποια αντιθέτως θα έχουν πάρει διαζύγιο τέσσερα με έξι χρόνια αργότερα. Επίσης, σημειώνει ποσοστό επιτυχίας 81% στην πρόβλεψη των γάμων που θα έχουν αντέξει μετά από επτά έως εννιά χρόνια. Η μέθοδός του βασίζεται στον τρόπο ανάλυσης των ανθρώπινων συναισθημάτων και των μικροεκφράσεων που ανέπτυξε ο πρωτοπόρος ψυχολόγος Πολ Έκμαν.

Η αναλογία 5:1

Στο ευρύ κοινό, ο Τζον Γκότμαν έχει γίνει γνωστός μέσα από το …

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα