Ο Αρχιεπίσκοπος επιχειρεί να φορτώσει ευθύνες σε Χριστόφια και Δημητριάδη, δηλώνει ο Σ. Ευαγόρου

13:21 12/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δυστυχώς κάτω από το βάρος των προβλημάτων που φαίνεται να αντιμετωπίζει η εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επιχειρεί να φορτώσει ευθύνες στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου

«ότι δεν κατάφερε ο κ. Χριστόφιας να ισοπεδώσει, άφησε τον κ. Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να το ισοπεδώσει», ο κ. Ευαγόρου είπε: «Φαίνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν άκουσε ούτε τον κ. Σαρρή να τονίζει ότι φταίει η απληστία των τραπεζιτών για κέρδη και Bonus, ούτε το σημερινό Υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι φταίει η ελλιπής εποπτεία των τραπεζών».

Ο Αρχιεπίσκοπος, είπε ο κ. Ευαγόρου στις δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, «γνωρίζει πολύ καλά ποιός αποδέχτηκε το κλείσιμο της Λαϊκής, το κούρεμα των καταθέσεων, την κατάργηση των αξιόγραφων, τον εκμηδενισμό των μετοχών, το ξεπούλημα των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και πολλά άλλα».

«Όπως είμαστε σίγουροι», συμπλήρωσε, «ότι ο Μακαριότατος γνωρίζει πολύ καλά ποιός επέτρεψε την αγορά των ελληνικών ομολόγων από τις δικές μας τράπεζες».

Είπε πως θεωρεί «τουλάχιστον ατυχείς τις επιθέσεις του Αρχιεπισκόπου, όπως ατυχής είναι και η συνειδητή του επιλογή να αφήνει στο απυρόβλητο εκείνους που πραγματικά ευθύνονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα