Ικανοποίηση Δημάρχου Π.Χρυσοχούς για δηλώσεις Υπ. Συγκοινωνιών

12:13 12/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως χαιρέτισε τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Τάσου Μητσόπουλου για τη σύσταση νέας επιτροπής με στόχο τον επανασχεδιασμό του οδικού έργου που θα συνδέει την Πάφο με την Πόλη Χρυσοχούς.

Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Συγκοινωνιών να προχωρήσουν άμεσα με την ολοκλήρωση

του μερικού επανασχεδιασμού και την επαναπροκήρυξη των προσφορών.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις δηλώσεις του Υπουργού επί του θέματος, ο κ. Οδυσσέως είπε ότι επαναφέρεται στο προσκήνιο το θέμα του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, προσθέτοντας πως «αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να μην παραμείνουμε και αυτή τη φορά στις εξαγγελίες, αλλά να προχωρήσουμε με συγκεκριμένες ενέργειες και να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, γιατί εξαγγελίες ακούσαμε πάρα πολλές όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς κανένα αποτέλεσμα».

Το θέμα του επανασχεδιασμού, το ακούσαμε και από την προηγούμενη κυβέρνηση, συνέχισε, με στόχο τη μείωση του κόστους κατασκευής του δρόμου, χωρίς να επηρεάζεται ουσιαστικά η ποιότητα του έργου. Υπήρχε, εξήγησε, αρχικά δέσμευση για επαναπροκήρυξη των προσφορών που δεν προχώρησε, προσθέτοντας ότι μετά τις απαιτήσεις της Τρόικας, έπρεπε να κατατεθεί στη Βουλή το Μάιο ή τον Ιούνιο το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τη σύμπραξη δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.

Ελπίζουμε, συνέχισε, αυτό να γίνει το Σεπτέμβριο με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής και εξέφρασε την ελπίδα όπως σύντομα πραγματοποιηθεί συνάντηση που έχει ζητηθεί από την τοπική Αρχή με τον Υπουργό Συγκοινωνιών, στο πλαίσιο της οποίας θα ζητηθεί από το Δήμο ενημέρωση, αλλά να τεθούν και χρονοδιαγράμματα για την προώθηση του έργου.

Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς πρόσθεσε πως αναμφισβήτητα ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο θα συμβάλει τα μέγιστα στην αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, της επισκεψιμότητας για την περιοχή και παράλληλα στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος. Έργα όπως ο αυτοκινητόδρομος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, μπορούν να συμβάλουν, είπε, στην αναζωογόνηση της οικονομίας της Πάφου, στην αντιμετώπιση και περιορισμό σε μεγάλο βαθμό στο οξύ πρόβλημα ανεργίας που αντιμετωπίζει σήμερα η Πάφος και ιδιαίτερα το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς.

Θα πρέπει συνέχισε, παράλληλα με τη διαδικασία επαναπροκήρυξης να αρχίσουν άμεσα έργα βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου, ο οποίος, όπως είπε, «είναι πλέον απελπιστικά ανεπαρκής και ακατάλληλος, ταλαιπωρώντας όσους διακινούνται σε αυτό, είτε εαυτοί είναι μόνιμοι κάτοικοι, είτε είναι επισκέπτες, αυξάνοντας σημαντικά τόσο το οικονομικό κόστος διακίνησης, λόγω μεγαλύτερης κατανάλωσης καυσίμων, όσο και του χρόνου, και προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις στη διακίνηση, λόγω και της παρουσίας βαρέων οχημάτων».

Εξέφρασε τέλος τον προβληματισμό του αλλά και τη λύπη του που «ένα τόσο σημαντικό έργο υπερτοπικής σημασίας, όπως είναι ο αυτοκινητόδρομος Πάφου – Πόλης, που αποτελεί σημαντικό τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, βρίσκεται ουσιαστικά σε μόνιμη στασιμότητα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα