Νταβούτογλου: Η τουρκική πλευρά έδειξε ειλικρίνεια στο θέμα της λύσης Κυπριακού

16:35 13/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Ειλικρίνεια έδειξε η τουρκική πλευρά στο θέμα της λύσης του Κυπριακού δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για λύση του Κυπριακού.

Μιλώντας στο `Εκτο Συνέδριο των Πρέσβεων της Τουρκίας το οποίο πραγματοποιείται στην Άγκυρα, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι παρά τα προβλήματα που πηγάζουν λόγω του Κυπριακού καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να επιταχυνθεί η ενταξιακή

διαδικασία της Τουρκίας στην ΕΕ.

Γι αυτό τον λόγο και καταβάλλουν, όπως είπε, μεγάλη προσπάθεια ώστε να ανοίξουν τα κεφάλαια 23 και 24 στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ακόμη ότι η Τουρκία άρχισε να δημιουργεί καλές σχέσεις με τους γείτονές της και έδωσε το παράδειγμα της Ελλάδας.

“Κοιτάξτε στην Ελλάδα. Λίγο πολύ περιορίσαμε τον κόσμο στη δική μας περιφέρεια. Είπαμε αυτοί που έρχονται από την Δύση πρώτα να έρχονται στην Αθήνα και μετά στην Άγκυρα. Υπογράψαμε μέσα σε δύο χρόνια 50 συμφωνίες με την Ελλάδα. Τη δεκαετία του 90 πόσοι Πρόεδροι πήγαν στην Ελλάδα και πόσοι ήρθαν από εκεί εδώ; Οι αμοιβαίες επισκέψεις έχουν γίνει τώρα ρουτίνα”, είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα