Ντάουνερ: Να μην χαθούν οι συγκλίσεις

21:57 23/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την αναγκαιότητα να μην χαθούν οι συγκλίσεις που έχουν σημειωθεί στα τέσσερα σχεδόν χρόνια των συνομιλιών, επισήμανε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της 40λεπτης συνάντησής του με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, στα γραφεία της Τουρκικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στη Νέα Υόρκη.

Προηγήθηκε συνάντηση του Μπαν Γκι μουν

με τον κ. Νταβούτογλου, παρουσία του Βοηθού ΓΓ, Λυν Πάσκοε και του κ. Ντάουνερ, με βασικά θέματα το Κυπριακό και τη Συρία και 15λεπτη συνάντηση του ΓΓ με τον Ειδικό του Σύμβουλο.

Ο κ. Ντάουνερ ανέπτυξε την επιθυμία του διεθνούς οργανισμού να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών και την πιθανότητα συζήτησης Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνεργάτες του στη Λευκωσία θα έχουν συναντήσεις με τις δύο πλευρές για να συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες.

Ο κ. Ντάουνερ αναφέρθηκε και πάλι στην πιθανότητα σύγκλισης διεθνούς διάσκεψης, ενώ μίλησε και για την απόφαση του Προέδρου Χριστόφια να μην διεκδικήσει ξανά την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα