Νομοθετική ρύθμιση της ίδρυσης και λειτουργίας ιδιωτικών σχολών γυμναστικής

20:32 16/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ρυθμίζεται η διαδικασία και τα κριτήρια αναφορικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών σχολών γυμναστικής με τους νομοθετικούς εναρμονιστικούς κανονισμούς, τους οποίους χωρίς καμίαν ένσταση ενέκρινε σήμερα το απόγευμα η Ολομέλεια της Βουλής.

Οι κανονισμοί αυτοί εκδίδονται με βάση τα άρθρα 5 και 25 του νόμου περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και με αυτούς επέρχεται τροποποίηση των υφιστάμενων κανονισμών, για σκοπούς εναρμόνισης με την Οδηγία 2006/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 12ης Δεκεμβρίου 2006 σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο κάθε αιτητής πρέπει να υποβάλλει στον ΚΟΑ αίτηση για έκδοση άδειας λειτουργίας της σχολής και να αναφέρει το συγκεκριμένο είδος γύμνασης ή αθλήματος που προτίθεται να προσφέρει η σχολή του.

Σύμφωνα με ενημέρωση της οποίας έτυχε η Βουλή από τους αρμοδίους για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολών γυμναστικής, η υφιστάμενη νομοθεσία χρήζει περαιτέρω βελτιώσεων, κυρίως σε σχέση με θέματα ασφάλειας και άσκησης επαρκούς ελέγχου.
Στη διάρκεια εξέτασης των κανονισμών, κρίθηκε αναγκαίο όπως η προτεινόμενη τροποποίηση για την αναλογία εκπαιδευτή προς τον αριθμό εκπαιδευομένων τύχει περαιτέρω βελτίωσης.

Ετσι, αφαιρέθηκε η προταθείσα αναλογία του 1 προς 15 και έγινε αναλυτικός πίνακας στον οποίο εμφαίνεται λεπτομερώς ο ακριβής αριθμός των εκπαιδευτών έναντι των εκπαιδευομένων/αθλουμένων για κάθε άθλημα χωριστά.

Ο ΚΟΑ, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Υπουργείου, ετοίμασε και υπέβαλε το συγκεκριμένο πίνακα, ο οποίος ενσωματώθηκε στους κανονισμούς ως παράρτημα.

Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, καθώς και ο εκπρόσωπος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων συμφώνησαν με το περιεχόμενο του πίνακα, ο οποίος ενσωματώθηκε στο κείμενο των κανονισμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα