Νικήστε τον πονοκέφαλο με σωστές τροφές

12:07 5/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε πως είναι να καταστρέφεται ολόκληρη η μέρα μας από τη μιζέρια και την κακοδιαθεσία που μας προκαλεί ο πονοκέφαλος. Ένας πονοκέφαλος μπορεί να προκαλείται από διάφορους παράγοντες, όπως στρες, μυϊκή ένταση, αφυδάτωση, υπογλυκαιμία, ορμονικές διαταραχές, έλλειψη ύπνου ή ακόμα και τις αλλαγές του καιρού. Και αν κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες είναι δύσκολο να τους αποφύγουμε, είναι και άλλοι που μπορούμε να τους εξαφανίσουμε

με απλές διατροφικές αλλαγές.


Κρατήστε ημερολόγιο

Αν υποφέρετε συχνά από πονοκεφάλους θα ήταν καλή ιδέα να καταγράφετε τα συμπτώματά σας. Καταγράψτε κάθε τι που τρώτε και πίνετε (ακόμα και αν παραλείπετε γεύματα), και κρατήστε σημειώσεις για το τι άλλο συμβαίνει στη ζωή σας, όπως και λεπτομέρειες κάθε πόνου που έχετε. Μετά από μερικές βδομάδες θα είστε σε θέση να κατονομάσετε κάποιες αιτίες που πυροδοτούν τον πονοκέφαλο.
Μια πολύ συχνή αιτία είναι η υπογλυκαιμία. Όταν τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα πέφτουν κάτω του φυσιολογικού ο εγκέφαλος δε λαμβάνει αρκετή γλυκόζη ώστε να λειτουργεί κανονικά. Το σώμα τότε αντιδρά στέλνοντας περισσότερο αίμα προς τον εγκέφαλο εκκρίνοντας ταυτόχρονα ορμόνες που αυξάνουν την πίεση του αίματος. Και αυτές οι αλλαγές είναι που προκαλούν τα προβλήματα.
Για να πολεμήστε αυτού του είδους τον πονοκέφαλο πρέπει να…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα