ΓΓ ΑΚΕΛ: Στηρίζουμε τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού και όχι τον κ. Αναστασιάδη προσωπικά

12:50 22/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε σήμερα ότι το ΑΚΕΛ στηρίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και όχι τον Πρόεδρο Αναστασιάδη προσωπικά.

«Υποστηρίζεται από κάποιους η ανεδαφική θέση πως το ΑΚΕΛ στηρίζει τον κ. Αναστασιάδη στο Κυπριακό στα πλαίσια μιας εφ΄ όλης της ύλης συνεργασίας του ΑΚΕΛ

με τον ΔΗΣΥ. Επιτέλους, θα πρέπει σε αυτό τον τόπο να βρούμε όλοι τη δύναμη να πολιτευόμαστε με σοβαρότητα. Στηρίζουμε τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και όχι τον κ. Αναστασιάδη προσωπικά. Και το κάνουμε συνειδητά γιατί η λύση του Κυπριακού, η επανένωση της Κύπρου είναι για το ΑΚΕΛ ο πρώτος του στόχος» ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού στο πλαίσιο χαιρετισμού του σήμερα στο 14ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΚΑ στον Αστρομερίτη.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι η παθητική παρέλευση του χρόνου εδραιώνει ολοένα και περισσότερο τα κατοχικά δεδομένα με αποτέλεσμα βασικές αρχές και επιδιώξεις της ελληνοκυπριακής πλευράς σταδιακά να υπονομεύονται.

«Αν το αδιέξοδο συνεχίσει δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ορισμένοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσουν θέμα συμμετοχής Τουρκοκυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο. Ήδη θέτουν θέμα απευθείας εμπορίου» πρόσθεσε, εξηγώντας πως αυτός είναι και ο λόγος που το ΑΚΕΛ με κάθε ευκαιρία τόσο εντός όσο και εκτός Εθνικού Συμβουλίου τονίζει ότι για να έχουν αίσια έκβαση οι προσπάθειες μας, πρώτα από όλα δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες.

«Γι΄ αυτό και υποδείξαμε στον Πρόεδρο πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχίσουν από εκεί που είχαν μείνει με τον Ταλάτ. Όχι επειδή θεωρούμε τέλειες τις συγκλίσεις στις οποίες συμφώνησε μαζί του ο Δημήτρης Χριστόφιας, αλλά επειδή αν τις εγκαταλείψουμε θα ξαναζήσουμε την περιπέτεια του κοινού ανακοινωθέντος», είπε.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που έχουν σήμερα να αντιμετωπίσουν οι αγρότες, και τα οποία είναι, όπως είπε, σύνθετα και δύσκολα, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι τα αδιέξοδα που δημιουργεί το ίδιο το κοινωνικοοικονομικό σύστημα, αλλά και οι πολιτικές που συρρικνώνουν την αγροτική οικονομία, δημιουργούν αλυσιδωτές επιπτώσεις στους αγρότες, τους μικρομεσαίους, τους εργαζόμενους.

«Γι΄ αυτό και το αγροτικό κίνημα πρέπει να τα αντιμετωπίσει με την ανάλογη ενότητα και ισχύ. Για να στηρίξει τους αγρότες και τους διάφορους κλάδους όσο το δυνατόν περισσότερο» πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι το ΑΚΕΛ θα είναι στο πλευρό του αγροτικού κόσμου.

«Οι αγώνες των αγροτών είναι και δικοί μας αγώνες», διαβεβαίωσε.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως η αγροτική οικονομία έχει πολλά να δώσει και κάλεσε την Κυβέρνηση «να αφήσει κατά μέρος τις εντυπωσιακές αλλά ανεκπλήρωτες εξαγγελίες και να στηρίξει ουσιαστικά τον αγροτικό κόσμο».

«Δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης και όχι στραγγαλισμού της αγροτιάς», υπέδειξε.

«Πώς μπορεί να αναμένει η Κυβέρνηση ότι θα επανεκκινήσουν οι αγρότες όταν καταθέτει προϋπολογισμό για την αγροτική ανάπτυξη μειωμένο κατά 20%; Πώς μπορεί να μιλά για στοχοπροσηλωμένη αγροτική πολιτική και την ίδια στιγμή να αποσύρει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε για τη δημιουργία Μητρώου Αγροτών; Πού θα μπορούν να βρουν στήριξη οι αγρότες, όταν ο Συνεργατισμός έχει καταστεί κρατική, εμπορική τράπεζα;» διερωτήθηκε ο κ. Κυπριανού.

Για να προσθέσει ότι “οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης του κ. Αναστασιάδη δυστυχώς δεν επιτρέπουν στην Κυβέρνηση να αναγνωρίσει την αξία της διαχρονικής προσφοράς του Συνεργατισμού”, που υπήρξε το μόνο στήριγμα της φτωχολογιάς στα χρόνια της τοκογλυφίας. Υπέδειξε πως «οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε το Συνεργατισμό και να τον προστατέψουμε από επικίνδυνες προθέσεις» εξηγώντας πως αναφέρεται ειδικότερα στη δέσμευση «που ανέξοδα ανέλαβε η Κυβέρνηση έναντι της Τρόικας για αποξένωση από τα ΣΠΙ κερδοφόρων δραστηριοτήτων που δεν σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό τομέα», και «στην ανάγκη να διατηρηθεί η βιωσιμότητα και ο κοινωνικός χαρακτήρας του Συνεργατισμού».

«Προς αυτή την κατεύθυνση, το ΑΚΕΛ θα πρωτοστατήσει» διαβεβαίωσε.

«Είναι όλα αυτά και πολλά άλλα που επιβάλλουν όλοι να παλέψουμε ενωμένοι για να έχει αυτή η πατρίδα μέλλον. Γι΄αυτό πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούμε την Κύπρο και το μέλλον της. Να στείλουμε μήνυμα αντίστασης, για την αξιοπρέπεια και την προοπτική του λαού μας», είπε καταλήγοντας ο κ. Κυπριανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα