ΓΓ ΑΚΕΛ: Δεν θα συμμετέχουμε σε συνεργασία που δεν θα βασίζεται σε αρχές

10:52 26/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το μήνυμα, σε ό,τι αφορά τις διεργασίες ενόψει Προεδρικών Εκλογών, ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ούτε να αυτοαναιρεθεί, ούτε να γονατίσει προκειμένου να συμμετέχει σε μια συνεργασία που δεν θα βασίζεται σε αρχές ή που θα στηρίζεται σε θέσεις που θα οδηγήσουν την Κύπρο και τους εργαζόμενους σε περιπέτειες, έστειλε από την Πάφο, μιλώντας στην Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Ε.Ε. ΑΚΕΛ Πάφου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Αντρος Κυπριανού.

Εκανε δε λόγο για ένα ψεύτικο δίλημμα που επιχειρούν να καλλιεργήσουν κάποιοι στο λαό αναφέροντας ωστόσο παράλληλα πως επειδή το ΑΚΕΛ ανησυχεί από τυχόν εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, γι΄ αυτό το λόγο θα αντιπαλέψει την υποψηφιότητα του. Στο πλαίσιο αυτό διερωτήθηκε κατά πόσο «είναι έτοιμα τα άλλα κόμματα να κάνουν τέτοια ξεκάθαρη δήλωση ή μήπως τους βολεύει η εκλογή Αναστασιάδη».

«Όσο μας ανησυχεί τυχόν εκλογή του κ. Αναστασιάδη, άλλο τόσο μας ανησυχεί πιθανή συμμετοχή μας σε συνεργασία που δεν θα έχει ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και αρχές που θα υπηρετούν τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού μας» πρόσθεσε.

Για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, ο Αντρος Κυπριανού αφού ανέφερε πως η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσει προβλήματα και στην Κύπρο, υπέδειξε ότι οι συζητήσεις που διεξήχθηκαν δεν χαρακτηρίζονταν από αντικειμενικότητα αλλά ούτε και την απαραίτητη υπευθυνότητα.

Απαντώντας στο ερώτημα τι προκάλεσε την κρίση, είπε πως οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την προσέγγιση του ΑΚΕΛ για τις αιτίες της. «Δεν ήταν ούτε ο «καπιταλισμός-καζίνο», ούτε η απληστία ορισμένων “golden boys” στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Oύτε φυσικά η Κυβέρνηση Χριστόφια και το ΑΚΕΛ, όπως προσπαθούν να πείσουν ορισμένα στελέχη της αντιπολίτευσης. Είναι το ίδιο το σύστημα και οι αντιφάσεις του, που προκαλούν τις οικονομικές κρίσεις» σημείωσε.

Απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο μπορούσε κάποιος να προβλέψει την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως «εκτός από το Μαρξ που προέβλεψε και τεκμηρίωσε επιστημονικά την εκδήλωση των οικονομικών κρίσεων στον καπιταλισμό, το βέβαιο είναι ότι στην παρούσα φάση κανένας δεν κατάφερε να προβλέψει το εύρος και την ένταση της κρίσης» ούτε ακόμη και τα οικονομικά επιτελεία και οργανισμοί στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.

Χαρακτήρισε ως εκ τούτου «εντελώς άδικες και ισοπεδωτικές» τις επικρίσεις ενάντια στον Πρόεδρο και στην Κυβέρνηση, αναφέροντας πως «αυτοί δεν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα στατικό φαινόμενο» αλλά «μια κρίση που δεχόταν μεγάλες επιρροές από την κρίση στην ευρωζώνη» και «μια κρίση που βάθαινε και μετέβαλλε συνεχώς τα δεδομένα».

Ανέφερε ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια δεν έμεινε άπρακτη μπροστά στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Υπενθύμισε ότι οι πρώτες επιπτώσεις της κρίσης του 2007 είχαν ως αποτέλεσμα η κυπριακή οικονομία να αντιμετωπίσει προβλήματα σε βασικούς τομείς της ανάπτυξης, όπως οι κατασκευές, με έμφαση στις παραθεριστικές κατοικίες, και ο τουρισμός, ιδιαίτερα μετά το 2009, αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση σ

Keywords
Τυχαία Θέματα