Το ερχόμενο Σ/κ στα κατεχόμενα ο Νταβούτογλου

13:49 20/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είχε αποδεχθεί πρόσκληση του Ιρσέν Κιουτσιούκ στη συνάντησή τους στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη χθεσινή Χαβαντίς, στη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την αποφασιστικότητά τους για λύση του Κυπριακού. Όπως αναφέρεται, κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα ο κ. Νταβούτογλου

θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και θα σταθεί ιδιαίτερα στα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται η Χαβαντίς ανέφεραν στην εφημερίδα ότι οι διεργασίες της Άγκυρας, «που είναι σαν κέντημα», έχουν μεγάλη σημασία όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού και σε αυτό το στάδιο μια πολιτική κρίση στο ψευδοκράτος θα έχει μεγάλο τίμημα για τον «τ/κ λαό». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τη στιγμή που όλοι ξοδεύουν την ενέργειά τους ώστε να βρεθεί μια λύση στην Κύπρο το 2013, μια κρίση στη «βόρεια Κύπρο» δεν θα είναι προς όφελος κανενός.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι τη στιγμή που η προσοχή της διεθνούς κοινότητας έχει και πάλι επικεντρωθεί στην Κύπρο, δεν έχει κανείς δικαίωμα να το σαμποτάρει αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα