Νέο τεστ κίνησης οφθαλμών μπορεί να εντοπίσει ανθρώπους με σχιζοφρένεια

12:03 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ερευνητές ανέπτυξαν μια σειρά από εξετάσεις οφθαλμών με σκοπό να εντοπίσουν ανθρώπους με σχιζοφρένεια έναντι όσων δεν εμφανίζουν τη νόσο, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘ BiologicalPsychiatry.’

Έρευνα του 2007 από το Binghamton University ανέφερε παρόμοιες μεθόδους ανάλυσης της κίνησης των ματιών ως τρόπο εντοπισμού ανθρώπων με σχιζοφρένεια.

Οι ερευνητές έφτασαν σε μοντέλο που ήταν κατά 98,3% ακριβές για να διαχωρίσουν όλα τα περιστατικά σχιζοφρένειας από τους υγιείς συμμετέχοντες στην ομάδα ελέγχου.

Οι ερευνητές Dr. Philip Benson και Dr. David

St. Clair, δήλωσαν ότι οι ανακαλύψεις τους είναι σημαντικές. Όπως εξηγούν είναι γνωστό για περισσότερα από 100 χρόνια ότι άνθρωποι με ψυχωσικές νόσους έχουν ποικιλία μη φυσιολογικών κινήσεων των οφθαλμών αλλά μέχρι την έρευνά τους, που χρησιμοποίησε καινοτόμα τεστ, κανείς δεν σκέφτηκε ότι οι ανωμαλίες ήταν αρκετά ευαίσθητες ώστε να χρησιμοποιηθούν ως δυνητικοί δείκτες κλινικής διάγνωσης.

Άνθρωποι με σχιζοφρένεια έχουν ελαττώματα στην ικανότητά τους να ακολουθούν σταθερά με τη ματιά αντικείμενα που κινούνται αργά….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα