Νέο ΔΣ εξέλεξε η Ενωση Κυπρίων Σκηνοθετών Κινηματογράφου-Τηλεόρασης Κύπρου

18:14 23/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε η Ενωση Κυπρίων Σκηνοθετών Κινηματογράφου-Τηλεόρασης Κύπρου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η εκλογή του νέου ΔΣ έγινε μετά από τη Γενική Συνέλευση της Ενωσης, που έγινε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους εξής:

Πρόεδρος – Αλεξία Ρόιτερ

Γραμματέας – Ντάινα Παπαδάκη

Ταμίας – Σταύρος Παπαγεωργίου

Εκπρόσωπος Κινηματογράφου – Τώνια Μισιαλή

Εκπρόσωπος

Τηλεόρασης – Νείλος Ιακώβου

Εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων – Μιχάλης Γεωργιάδης

Μέλος – Ιωακείμ Μυλωνάς

Έχει αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο, Εκπρόσωπος της Ένωσης Σκηνοθετών στην επιτροπή της Σ.Ε.Κιν. να παραμείνει ο Κώστας Δημητρίου.

Σκοπός της Ένωσης Σκηνοθετών Τηλεόρασης και Κινηματογράφου είναι η συνένωση αυτών που ασχολούνται επαγγελματικά με την Σκηνοθεσία, με στόχο την προστασία των πνευματικών, επαγγελματικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων, αλλά και την ανάπτυξη και προβολή της εγχώριας και διεθνούς παραγωγής των καλλιτεχνικών προϊόντων του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.

Οι άμεσοι στόχοι που έχουν τεθεί από το νέο Δ. Σ. συμπεριλαμβάνουν κατοχύρωση επαγγέλματος του σκηνοθέτη, την στέγαση Ένωσης Σκηνοθετών, και την ενεργό παρέμβαση της Ένωσης στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Κύπρου και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τους Κυπρίους σκηνοθέτες τηλεόρασης και κινηματογράφου.

Επίσης την ένταξη της Ένωσης στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σκηνοθετών (Federation of European Film Directors) και την ανάπτυξη ουσιαστικών σχέσεων συνεργασίας με συναφείς οργανισμούς στη Κύπρο και το εξωτερικό που στηρίζουν τον ρόλο των οπτικοακουστικών τεχνών.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σκηνοθετών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης θέτει σαν πρωταρχικό του στόχο την κατοχύρωση του επαγγέλματος με σκοπό την προστασία και διασφάλιση του μέλλοντος των Κυπρίων σκηνοθετών και ταυτόχρονα την ανάπτυξη και ενίσχυση της Κινηματογραφικής και Τηλεοπτικής βιομηχανίας της χώρας μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα