ΕΥΡΩΚΟ: Στηρίζουμε τη νομοθετική ρύθμιση για προστασία της πρώτης κατοικίας

17:07 23/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Η νομοθετική ρύθμιση για προστασία της πρώτης κατοικίας θα αποτελέσει την ασπίδα για εξουδετέρωση του κινδύνου να περιέλθουν μαζικά περιουσίες Κυπρίων πολιτών που δεν είναι αξιόχρεοι, στα χέρια κερδοσκόπων, δήλωσε σήμερα το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΚΟ Θεόδωρος Ευθυμίου.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις, ο κ. Ευθυμίου επισήμανε την ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση για προστασία της πρώτης κατοικίας και ανέφερε: «Μια πρώτη αρχή προς

αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε νε ήταν η δια νόμου υποχρέωση των τραπεζών να εφαρμόσουν τον «Κώδικα Δεοντολογία» για τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια που έχει εκδώσει η Κεντρική Τράπεζα».

«Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι αδιαπραγμάτευτη και ως εκ τούτου απαιτείται η θεσμική στήριξη των πολιτών. Μόνο με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες δεν θα αφεθούν έρμαιο στις στοχεύσεις κερδοσκόπων, οι οποίοι επενδύουν στις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες που περιβάλλουν τους πολίτες», κατέληξε το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΚΟ.

Από την πλευρά του, ο Εκπρόσωπος του Κινήματος Σωτήρης Βλάχος είπε ότι η συνάντηση με το ΕΥΡΩΚΟ εντάσσεται πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων του Κινήματος με όλα τα κόμματα για ενημέρωση τους επί των θέσεων του Κινήματος.

Ο κ. Βλάχος ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε να δούμε οικογένειες χωρίς στέγη», προσθέτοντας ότι «ο απλός κόσμος δεν ευθύνεται για την οικονομική κρίση».

«Από το ΕΥΡΩΚΟ είχαμε τη σαφή δήλωση ότι θα προσπαθήσουν να περάσουν και νομοθετική ρύθμιση που να αποτρέπει τη δυνατότητα εκποίησης της πρώτης κατοικίας, γεγονός που μας βρίσκει αρκετά ικανοποιημένους», ανέφερε.

Είπε, επίσης, ότι υπέρ της θέσης για την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης τάχθηκαν το ΑΚΕΛ και η Συμμαχία Πολιτών κατά τις συναντήσεις που είχε το Κίνημα με τα δύο αυτά κόμματα.

Ο κ. Βλάχος είπε ότι «από τον ΔΗΣΥ η απάντηση ήταν διαφορετική» και πρόσθεσε ότι αυτό που τους είπαν ήταν ότι «ότι μετρούν οι αριθμοί και η επιβίωση των τραπεζών και αν στο τέλος της ημέρας βγαίνουν οι αριθμοί ‘θα δούμε πώς θα καλύψουμε κάποιες ευάλωτες ομάδες’».

Keywords
Τυχαία Θέματα