Νέες κυρώσεις από την ΕΕ εις βάρος της Συρίας

10:02 20/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να εφαρμόσει άλλον ένα γύρο κυρώσεων σε βάρος της Συρίας, τον 17ο μέχρι σήμερα, σε μιαν προσπάθεια να αποδυναμωθεί η Κυβέρνηση του Προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται ότι την προσαεχή Δευτέρα θα επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Δαμασκού, δήλωσε ο Ιγκ Μινγκαρελί, ο Διευθύνων Σύμβουλος για την περιοχή της Μέσης Ανατολής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

“Οσο είναι δυνατό,

προσπαθούμε να μην επηρεασθεί ο συριακός λαός”, είπε ο κ. Μινγκαρελί στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει τι είδους θα είναι οι νέες κυρώσεις.

Στη Νέα Υόρκη, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για τις πολιτικές υποθέσεις, Οσκαρ Φερνάντες-Ταράνκο, δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι ο χρόνος για την εξεύρεση λύσης στο συριακό ζήτημα εξαντλείται. Η κατάσταση στην πόλη Χομς είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, σημείωσε ο κ. Φερνάντες-Ταράνκο.

“Οι βομβαρδισμοί και οι πυροβολισμοί εναντίον αστικών κέντρων από τις κυβερνητικές δυνάμεις, τα άρματα και τα ελικόπτερα πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Η αντιπολίτευση πρέπει επίσης να τηρήσει αυτήν τη δέσμευση”, πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα