Νέα μέτρα από την Τράπεζα Ιαπωνίας για να κτυπηθεί ο αποπληθωρισμός

10:07 27/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Περαιτέρω μέτρα νομισματικής χαλάρωσης ανακοίνωσε την Παρασκευή η Τράπεζα της Ιαπωνίας, στην τελευταία προσπάθειά της να σταματήσει την επιζήμια κλιμάκωση του αποπληθωρισμού που μαστίζει την ιαπωνική οικονομία για πολλά χρόνια.

Η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι θα αυξήσει το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων κατά 5 τρισεκατομμύρια γιεν, στα περίπου 70 τρισ. γεν.

Αναφέρει επίσης ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο τάχθηκε ομόφωνα στη διατήρηση του βασικού επιτοκίου της αμετάβλητο μεταξύ μηδέν και 0,1%.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε επίσης ότι θα επεκτείνει τις αγορές κρατικών ομολόγων σε ομόλογα με μεγαλύτερη διάρκεια.

”Η τράπεζα αποφάσισε να αυξήσει το ποσό του προγράμματος (αγοράς περιουσιακών στοιχείων) σε περίπου 70 τρισεκατομμύρια γεν προς το τέλος Ιουνίου του 2013”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Τράπεζα είχε ήδη δεσμευθεί να αυξήσει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων σε 65 τρισεκατομμύρια γεν μέχρι το τέλος του 2012.

Η τελευταία κίνηση νομισματικής χαλάρωσης της Τράπεζας είναι μια ακόμη ενέργεια στη συνεχή μάχη της Ιαπωνίας με τον αποπληθωρισμό που πνίγει την οικονομία της για πολλά χρόνια.

Στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι οι τιμές αυξήθηκαν μόλις 0,2% σε ετήσια βάση το Μάρτιο, σχεδόν αποκλειστικά λόγω ανόδου των τιμών της ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα