Νέα μείωση δανεισμού από τις βρετανικές τράπεζες

18:37 4/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνέχεια στη μείωση των χορηγούμενων δανείων από τις βρετανικές τράπεζες, παρά την εφαρμογή του προγράμματος Χρηματοδότηση για Δανεισμό (FLS), ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας.

Το πρόγραμμα που τέθηκε σε ισχύ από τον περασμένο Αύγουστο έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τις τράπεζες να δανείζουν

μεγαλύτερα ποσά σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με σκοπό την τόνωση της βρετανικής οικονομίας.

Παρόλα αυτά ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε κατά 2,4 δισεκατομμύρια λίρες το τελευταίο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το προηγηθέν τρίμηνο. Οι βρετανικές τράπεζες έχουν λάβει περίπου 14 δισεκατομμύρια λίρες από την αρχή του χρηματοδοτικού προγράμματος.

Ο Σύνδεσμος Βρετανών Τραπεζιτών υποστηρίζει πως οι αιτήσεις για δάνεια είναι μειωμένες. Ο λόρδος Όουκσοτ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών απέρριψε τη δικαιολογία των τραπεζών ως οικτρή, λέγοντας ότι συγκεκριμένες τράπεζες συρρικνώνουν με τρόπο επιθετικό τους ισολογισμούς τους στερώντας από υγιέστατες επιχειρήσεις πολύτιμη χρηματοδότηση.

Η Τράπεζα της Αγγλίας σχολίασε πως ορισμένες τράπεζες περιορίζουν τμήματα της δανειοδοτικής τους δραστηριότητας, προσαρμοζόμενες στη συνεχιζόμενη τροποποίηση των επιχειρηματικών τους μοντέλων στον απόηχο της κρίσης ή αντιδρώντας στις συνθήκες κρατικής βοήθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα