Νέα επιτυχία για τον Ευτύχιο Έλληνα στο GP3

17:17 12/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νωρίς το πρωί της Κυριακής διεξάχθηκε ο 2ος αγώνας του πρωταθλήματος GP3 στην πίστα της Βαρκελώνης. Σε αυτόν τον αγώνα οι 8 πρώτοι οδηγοί του χθεσινού αγώνα πήραν τις θέσεις τους στο grid με αντίστροφη σειρά, κάτι που σημαίνει ότι ο Ευτύχιος Έλληνας ξεκίνησε από την 8η θέση και ο Kevin Korjus από την pole position.

Η νίκη στον αγώνα της Κυριακής ήταν αποκλειστική υπόθεση των δύο οδηγών της Koiranen GP, καθώς στην εκκίνηση ο Aaro Vainio πετάχτηκε

μπροστά (ξεκινούσε 4ος) και τέθηκε επικεφαλής, μπροστά από τον Korjus. Οι δύο τους άρχισαν να απομακρύνονται από τους υπόλοιπους και μέχρι το τέλος του αγώνα δεν απειλήθηκαν, για να κάνουν ένα εύκολο 1-2.

Πιο πίσω η μάχη για την 3η θέση ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Ο Ευτύχιος Έλληνας έκανε πολύ καλή εκκίνηση και πετάχτηκε από την 8η στην 5η θέση, έχοντας πάντα τις βλέψεις του στις πιο πάνω θέσεις. Μπροστά του οι Nick Yelloly και David Fumanelli έδιναν τη δική τους μάχη και όταν είχαν επαφή ο Έλληνας επωφελήθηκε και πέρασε στην 3η θέση. Στους τελευταίους γύρους του αγώνα όμως ο Κύπριος οδηγός της Marussia Manor Racing δεν είχε πλέον ελαστικά σε αρκετά καλή κατάσταση για να διατηρηθεί στο βάθρο και έχασε την 3η θέση από τον Patric Niederhauser. Ο Έλληνας πάντως δεν του έκανε καθόλου εύκολη τη ζωή, καθώς παρότι ήταν αρκετά δευτερόλεπτα πιο αργός αμύνθηκε «σεμιναριακά» στις επιθέσεις του Ελβετού, δίνοντας δείγματα υψηλού επιπέδου οδήγησης.

Ο Έλληνας πάντως φεύγει από τη Βαρκελώνη πρωτοπόρος του πρωταθλήματος GP3 καθώς έφτασε στους 39 βαθμούς. Ακολουθούν ο Niederhauser με 28 β. και ο Vainio με 25 β. Ο επόμενος αγώνας του GP3 θα διεξαχθεί και πάλι στην Ισπανία, στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθιας στις 15-16 Ιουνίου.

Δείτε το άρθρο στο Supermpala: GP3: Τέταρτος σήμερα, αλλά πρώτος γενικής ο Έλληνας

Keywords
Τυχαία Θέματα