Να εξευρεθούν τρόποι για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαίου από τη Λάρνακα, λέει το ΑΚΕΛ

18:12 22/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη να υλοποιηθεί η δέσμευση της πολιτείας για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα, τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ύστερα από συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στηρίζει το Δήμο Λάρνακας στην προσπάθεια για υλοποίηση των στόχων του, λαμβάνοντας υπόψη όμως τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν.

Αντιπροσωπεία

του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής το Δήμαρχο είχε το απόγευμα συνάντηση με τον κ. Κυπριανού στα γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα χρονίζοντα αιτήματα του Δήμου, με τον κ. Κυπριανού να τονίζει ότι για κάποια από αυτά τα ζητήματα υπάρχουν και σχετικές αποφάσεις της πολιτείας και πρέπει να δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατό. Τόνισε ακόμη ότι ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να στηριχθεί.

«Έχει τεράστια σημασία μέσα από σε αυτά τα προβλήματα τα οποία διέρχεται σήμερα ο τόπος μας να στηριχθεί ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης και η Λάρνακα βέβαια, έτσι ώστε να μπορέσουν να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη που είναι πάρα πολύ σημαντική πρωτίστως για την Λάρνακα, αλλά κατά συνέπεια και για την κυπριακή οικονομία», είπε.

Ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, λέγοντας ότι είναι διαχρονική η θέση του ΑΚΕΛ ότι πρέπει να μεταφερθούν εξουσίες, αρμοδιότητες και οι ανάλογοι οικονομικοί πόροι στην τοπική αυτοδιοίκηση έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί πιο αυτόνομα. Τόνισε ακόμη την ανάγκη για νομοθετικό εκσυγχρονισμό, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια και ενώ «νομίζαμε εύκολα ότι θα κατέληξε στη Βουλή των Αντιπρόσωπων, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε κατορθωτό να προχωρήσουμε».

Είπε ότι θα στηριχθεί η προσπάθεια που καταβάλλεται έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να επικαιροποιηθεί η νομοθεσία και λαμβάνοντας υπόψη και τις αντικειμενικές δυνατότητες του κράτους, «να δούμε πώς προχωρούμε στη στήριξη του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών στο χώρο που θα γίνει το ενεργειακό κέντρο.

«Είναι μια δέσμευση την οποία έχει αναλάβει η πολιτεία εδώ και μερικά χρόνια, δεν έχει υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση, προκαλούνται σωρεία προβλημάτων στην περιοχή, υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων και θεωρώ ότι η πολιτεία θα πρέπει τάχιστα να υλοποιήσει τη δέσμευση την οποία έχει αναλάβει έναντι της Λάρνακας», είπε ο κ. Κυπριανού.

Συνέχισε λέγοντας ότι και τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λάρνακα έχουν τη δική τους σημασία, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίξει το Δήμο Λάρνακας για να μπορέσει να προωθήσει όλους τους στόχους τους οποίους έχει καθορίσει, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις αντικειμενικές συνθήκες του τόπου και τις δυνατότητες της πολιτείας.

Ο κ. Λουρουτζιάτης έκανε λόγο για χρήσιμη και παραγωγική συνάντηση, προσθέτοντας ότι έγινε ενημέρωση για χρονίζοντα προβλήματα τα οποία χρήζουν αντιμετώπισης.

«Η συναντίληψη που υπάρχει μας ικανοποιεί και μας χαροποιεί και θα ζητήσουμε από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ενεργοποιηθούν, έτσι ώστε η Λάρνακα και τα δίκαια αιτήματά της που για χρόνια βρίσκονται σε λιμνάζοντα νερά, να προχωρήσουν και να βρεθεί μια σωστή λύση για να ανταποκρίνεται στην ποιότητα ζωής των πολιτών μας , την ευημερία της πόλης, την οικονομική ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και στην ασφάλεια και την υγεία των δημοτών μας», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα