Αδούλωτη Κερύνεια: Ώρα για επανατοποθέτηση Κυπριακού

17:34 22/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τώρα είναι η ώρα της επανατοποθέτησης του Κυπριακού στη σωστή του βάση, ως θέμα εισβολής, κατοχής και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υιοθέτησης νέας καθαρά αντικατοχικής γραμμής με στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου, αναφέρει το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια σε διακήρυξή του.

Το Σωματείο διαβεβαιώνει ότι “ο αγώνας για απελευθέρωση της αιματοβαμμένης κατεχόμενης γης μας θα συνεχισθεί μέχρι τέλους” και διακηρύττει ότι “ο ελάχιστος σεβασμός στη μνήμη

των νεκρών μας επιβάλλει να καταγγείλουμε και πάλιν την ακολουθούμενη διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό”.

“Αποτελεί προσβολή στη μνήμη των ηρωικών νεκρών μας να συνεχίζει η ηττοπαθής πολιτική συμβιβασμού με την κατοχή. Αποτελεί ύβρη στη θυσία των ηρωικών νεκρών μας να προσφέρεται η κατεχόμενη γη μας στους Τούρκους για να ιδρύσουν εκεί τουρκικό κράτος. Οι μαχητές του 1974 έδωσαν το αίμα τους για να μείνει η Κύπρος ελεύθερη και όχι για να νομιμοποιηθεί η κατοχή των εδαφών μας με λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας”, αναφέρει.

Το Σωματείο καλεί την πολιτική ηγεσία του τόπου “να αποκηρύξει την πορεία για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και να αναγγείλει καθαρό αντικατοχικό αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου και αποκατάσταση όλων των κρατικών και ανθρωπίνων και πολιτικών μας δικαιωμάτων, για τα οποία θυσιάστηκαν οι λεβέντες του 1974″.

“Οι ηγέτες μας οφείλουν να μετατραπούν από θιασώτες της ξενόφερτης ρατσιστικής διχοτομικής λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, σε πρεσβευτές της απελευθέρωσης της Κύπρου από την τουρκική κατοχή. Μέσα από αυτόν το στόχο θα επέλθει και η ποθούμενη ενότητα”, καταλήγει το Σωματείο στη διακήρυξή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα