Ν. Παπαδόπουλος: Αδιάθετες παραμένουν οικιστικές μονάδες του ΚΟΑΓ

16:27 26/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε ανησυχία για το ότι πολλές οικιστικές μονάδες τις οποίες είχε αγοράσει ο Κυπριακός Οργανισμός Ανάπτυξης Γης(ΚΟΑΓ) από επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, ως ένα μέτρο για ώθηση της ανάπτυξης, παραμένουν αδιάθετες, λόγω έλλειψης ζήτησης.

Δηλαδή, εξήγησε, «εκεί που είχαν πρόβλημα οι εταιρείες ανάπτυξης γης, κληρονόμησε το πρόβλημα η Κυβέρνηση και ο Κύπριος φορολογούμενος, σε σημείο που σήμερα ο ΚΟΑΓ αναγκάζεται να πουλήσει αυτές τις μονάδες σε πιο χαμηλή τιμή από

εκείνη που τις αγόρασε και παράλληλα να αυξήσει τις τιμές στις υπόλοιπες οικιστικές μονάδες που κατασκευάζει έτσι ώστε να ισορροπήσει αυτή τη ζημιά».
«Με άλλα λόγια, η πολιτεία και τα πιο ευάλωτα στρώματα του λαού επιχορηγούν τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης» συμπλήρωσε, για να προσθέσει πως «αυτή είναι η κατάληξη του σχεδίου του ΚΟΑΓ και αυτής της Κυβέρνησης».

«Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να μας ικανοποιεί. Ζητούμε να αποδοθούν ευθύνες γι΄ αυτές τις αποφάσεις και με τον τρόπο που έχει λειτουργήσει αυτό το σύστημα» δήλωσε, αναφέροντας πως η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του ΚΟΑΓ θα συνεχιστεί.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης είπε ότι ο ΚΟΑΓ «είναι ένας αξιόλογος Οργανισμός, έχει προσφέρει πάρα πολλά στην κυπριακή κοινωνία και συνεχίζει να προσφέρει, όμως η διαχείριση που τυγχάνει τα τελευταία χρόνια δεν είναι η πρέπουσα, διότι ο Οργανισμός αυτός έχει σήμερα αδιάθετες οικιστικές μονάδες από το 2008».

«Εχει αγοράσει το 2008, μέσα στη φούσκα των ακινήτων, με προσφορές βεβαίως και κατά νόμιμο τρόπο από επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, οικιστικές μονάδες οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν πουληθεί», είπε. «Αντιλαμβάνεστε πόσο κόστος θα υποστεί ο ΚΟΑΓ από τη μη διάθεση αυτών των μονάδων και αυτός που θα πληρώσει αυτό το κόστος είναι ο Κύπριος φορολογούμενος» ,κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα