Μυστική σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στην Ελλάδα το βράδυ της Πέμπτης

18:49 22/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μυστική σύσκεψη για το θέμα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και την εξαγορά τους από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, προκειμένου αυτά να διασφαλιστούν είχαν το βράδυ της Πέμπτης, μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Φώτης Κουβέλης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πολιτικές πηγές, στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αθήνα προκρίνει λύση «πακέτο» όσον αφορά τις τράπεζες Λαϊκή και Κύπρου, η οποία θα κοστίσει 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, τα οποία θα επομιστούν εξίσου Κύπρος και Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνεται το χρέος. Ως επικρατέστερη μέχρι στιγμής για την εξαγορά των υποκαταστημάτων δύο Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα, εμφανίζεται η Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς ωστόσο να διασταυρώνονται οι συγκεκριμένες πληροφορίες.

Πολιτικοί και κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να επηρεάσει τις αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο η Αθήνα δείχνει να θέλει – σε κάθε περίπτωση – λύση εντός ευρώ, για τη Λευκωσία.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα