Μορατόριουμ εργοδότησης αλλοδαπών από τρίτες χώρες, προτείνει το ΕΥΡΩΚΟ

19:43 2/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην εφαρμογή μορατόριουμ εργοδότησης αλλοδαπών από τρίτες χώρες και στον αυστηρό έλεγχο στους όρους απασχόλησης κοινοτικών εργαζομένων,θα πρέπει να προχωρήσει η νέα Κυβέρνηση, προκειμένου να συγκρατήσει την αύξηση της ανεργίας, σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας.

“Η αγορά εργασίας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η κυβέρνηση αδυνατεί να ελέγξει

την τρομακτική αύξηση της ανεργίας”, αναφέρει ο κ. Γιωργάλλας, στη δήλωσή του με αφορμή τα στοιχεία για την ανεργία στην Κύπρο από την Eurostat.

Σύμφωνα με τον κ. Γιωργάλλα, το ΕΥΡΩΚΟ προτείνει όπως η νέα Κυβέρνηση προχωρήσει σε 4 δράσεις. Ειδικότερα, να προχωρήσει στην εφαρμογή μορατόριουμ για νέες άδειες απασχόλησης αλλοδαπών από τρίτες χώρες, στη μη ανανέωση υφιστάμενων αδειών αλλοδαπών από τρίτες χώρες οι οποίες θα λήξουν στο προσεχές μέλλον, στον αυστηρό έλεγχο στους όρους απασχόλησης των κοινοτικών εργαζομένων, για να καταπολεμηθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός, και στην αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας περί της μεταχείρισης στην απασχόληση και την εργασία (2004) και περί ίσης μεταχείρισης προσώπων άσχετα με φυλετική και εθνική καταγωγή (2004).

“Η ισομισθία μεταξύ Κυπρίων και αλλοδαπών θα οδηγήσει τους εργοδότες να προτιμούν ντόπιο εργατικό δυναμικό, αφού με την εφαρμογή των νόμων οι αλλοδαποί θα πάψουν να είναι φτηνό εργατικό δυναμικό. Για να μειωθεί η ανεργία πρέπει να προηγηθεί ανάπτυξη”, καταλήγει ο κ. Γιωργάλλας.

The post Μορατόριουμ εργοδότησης αλλοδαπών από τρίτες χώρες, προτείνει το ΕΥΡΩΚΟ appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα