Μητσόπουλος: Επιβάλλεται άμεση και διεξοδική ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας για την οικονομία

15:18 19/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για ανάγκη άμεσης και διεξοδικής ενημέρωσης από την Κυβέρνησης της πολιτικής ηγεσίας για το στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, έκανε λόγο σήμερα ο Τάσος Μητσόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του Εκλογικού Επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι στα γραφεία του Επιτελείου του κ. Αναστασιάδη, ο κ. Μητσόπουλος αναφέρθηκε

στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, με την οποία δημοσιοποιείται η επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας και της Τρόικας για τα ζητήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Παράλληλά, κατέγραψε και τη σημερινή γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου ότι μετά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συζητήσεις για το χρηματοπιστωτικό τομέα, θα καταβληθεί προσπάθεια όπως στη σημερινή συνάντηση της πολιτικής διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης και της Τρόικας να επιτευχθεί πρόοδος και στα δημοσιονομικά/διαρθρωτικά ζητήματα.

«Είναι προφανές ότι η διαπραγμάτευση έχει εισέλθει σε αποφασιστικό στάδιο», είπε ο κ. Μητσόπουλος, προσθέτοντας πως «τις ώρες αυτές λαμβάνονται κρίσιμες και δεσμευτικές, ενδεχομένως, αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του τόπου και της οικονομίας».

Για το λόγο αυτό, συνέχισε, «επιβάλλεται η άμεση και διεξοδική ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας που δεν μπορεί να παραμένει σε καθεστώς άγνοιας ή λειψής ενημέρωσης».

Το αίτημα αυτό, είπε ο κ. Μητσόπουλος, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων και στην επιστολή που ο Νίκος Αναστασιάδης απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την περασμένη Παρασκευή.

Ερωτηθείς αν έχει λάβει απάντηση ο κ. Αναστασιάδης στην επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο Χριστόφια, ο κ. Μητσόπουλος απάντησε αρνητικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα