Φωτίου: Η οικονομία αποτελεί εθνική υπόθεση

15:18 19/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η οικονομία αποτελεί μια εθνική υπόθεση που πρέπει με συλλογικότητα και συνευθύνη να τύχει της πιο ορθής και αποτελεσματικής διαχείρισης, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Φώτης Φωτίου και πρόσθεσε ότι αναμένουν το ταχύτερο μια ολοκληρωμένη και σε βάθος ενημέρωση από την Κυβέρνηση.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Φωτίου είπε ότι «τα όσα παρακολουθούμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα γύρω από τις διαπραγματεύσεις με την αντιπροσωπεία της τρόικας δεν δίνουν μια ευκρινή εικόνα των πραγμάτων».

«Σημειώνουμε πάντως τις πληροφορίες

που μιλούν για επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας στο χρηματοπιστωτικό τομέα και τη σημερινή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που εμπεριέχει την ευχή για επίτευξη προόδου και στο δημοσιονομικό τομέα. Δεν γνωρίζουμε ωστόσο το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων. Δεν γνωρίζουμε ποιές ακριβώς προτάσεις υπέβαλε η Κυβέρνηση, δεν γνωρίζουμε ακόμα ούτε με βάση ποιά καθοδήγηση και κατευθυντήριες γραμμές εργάζεται η διαπραγματευτική ομάδα, ούτε και ποιές είναι οι συγκλίσεις ή οι αποκλίσεις, διότι δυστυχώς στερούμαστε οποιαδήποτε πληροφόρησης», συμπλήρωσε.

Ο κ. Φωτίου είπε, επίσης, ότι «θα είναι πάντως μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς να ακούσουμε ότι η Κυβέρνηση κατόρθωσε να επιτύχει μια συμφωνία με την Τρόικα το περιεχόμενο της οποίας να διασφαλίζει ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και τα συμφέροντα των εργαζομένων».

«Ωστόσο, η οικονομία αποτελεί μια εθνική υπόθεση που πρέπει με συλλογικότητα και συνευθύνη να τύχει της πιο ορθής και αποτελεσματικής διαχείρισης. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο αναμένουμε το ταχύτερο μια ολοκληρωμένη και σε βάθος ενημέρωση από την Κυβέρνηση», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα