Αθώος για τρίτη φορά ο Ζηρδέλης

Ο φόνος της φοιτήτριας έγινε το Σεπτέμβριο του 1997. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο τον Οκτώβριο του 1999, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία για το δράστη από την αστυνομική έρευνα. Ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο, έγινε τακτική ανάκριση και το 2003 με το βούλευμα 558/2003 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας, παραπέμφθηκε για πρώτη φορά σε δίκη ο Γ. Ζηρδέλης σε δίκη. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έγινε το 2005 στο Βόλο και το ΜΟΔ Βόλου, ομόφωνα με ψήφους 7-0 καταδίκασε τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή ισόβιας

κάθειρξης.

Τον Ιανουάριο του 2007 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας τον αθώωσε ομόφωνα, με ψήφους 7-0, ανατρέποντας πλήρως την πρωτοβάθμια απόφαση. Έπειτα από αναίρεση στον Άρειο Πάγο έγινε νέα δίκη, κατά την οποία ο κατηγορούμενος κρίθηκε πάλι αθώος,με ψήφους 6 προς 1.

Ακολούθησε και νέα αναίρεση της απόφασης από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στις αρχές του φθινοπώρου του 2010.

Το τέταρτο δικαστήριο ξεκίνησε στις 15 Ιανουαρίου 2013, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας και ολοκληρώθηκε με την εκ νέου αθώωση του 42χρονου, με 6 ψήφους υπέρ και μία κατά, εκείνης του προέδρου του δικαστηρίου.

Ο Ζηρδέλης είχε ζητήσει ακόμη και τη χρήση ανιχνευτή ψεύδους για να αποδείξει την αθωότητά του, αίτημα που δεν είχε γίνει αποδεκτό.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Αναζητήσεις
ζηρδέλης
Τυχαία Θέματα