Μέτρα κατά της κρίσης εισηγείται η ΠΟΒΕΚ

12:33 4/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέτρα κατά της κρίσης εισηγείται η ΠΟΒΕΚ η Κεντρική Επιτροπή της οποίας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και ασχολήθηκε με την κρίση και τις συνέπειες κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης αναφέρεται ότι η ΚΕ επαναβεβαίωσε την αναγκαιότητα υλοποίησης των προτάσεων της Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την Νομοθετική Ρύθμιση για μείωση των ενοικίων επαγγελματικής στέγης κατά 50%, την υιοθέτηση καθορισμένου πλαισίου για επιμήκυνση

των υφιστάμενων δανείων με περίοδο χάριτος και καταβολή πιο μικρής μηνιαίας δόσης( η πρώτη κατοικία θα πρέπει να προστατευθεί από τον κίνδυνο κατάσχεσης), την άμεση μείωση των επιτοκίων και την λειτουργία του εγγυοδοτικού οργανισμού για διοχέτευση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι προτάσεις αυτές προσεγγίζονται θετικά από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και από το σύνολο των κομμάτων και η ΠΟΒΕΒ αναμένει την άμεση εφαρμογή και υλοποίηση τους.

Παράλληλα καλούνται όλοι οι καταστηματάρχες- επαγγελματίες – βιοτέχνες “να συσπειρωθούν γύρω από την ΠΟΒΕΚ ενισχύοντας την οργάνωση στον αγώνα για διάσωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και κατ’επέκταση της Κυπριακής Οικονομίας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα