Μέτρα για πρόληψη και καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών στο Δήμο Γεροσκήπου

20:28 29/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέτρα για την πρόληψη και καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών στη Γεροσκήπου εφαρμόζει ο Δήμος. Η παρουσία εντόμων και τρωκτικών σε ένα χώρο εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και γενικότερα υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Γεροσκήπου.

Με τον ερχομό του καλοκαιριού και της επερχόμενης αύξησης της θερμοκρασίας, τα έντομα (κατσαρίδες, κουνούπια) και τα τρωκτικά (ποντίκια, αρουραίοι) θα βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση, γι’ αυτό επιβάλλεται – όπως αναφέρει – η ανακοίνωση

– από όλους- η λήψη ατομικών μέτρων πρόληψης ή και καταπολέμησης τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Δήμος Γεροσκήπου καλεί τους πολίτες να κλείνουν ερμητικά με κάλυμμα, όλα τα φρεάτια αποχετεύσεως σε όλα τα υποστατικά και να μην υπάρχουν τρύπες ή σχισμές. Κλειστή επίσης με πυκνό δικτυωτό πλέγμα, θα πρέπει να είναι και η σωλήνα εξαερισμού των αποχετεύσεων. Να μην αφήνονται εντός της αυλής ή κοντά σε υποστατικό, ανοικτά δοχεία, βαρέλια, κουβάδες, παλιά ελαστικά ή άλλα παρόμοια αντικείμενα, τα οποία μπορούν να συγκρατήσουν έστω και λίγη ποσότητα νερού.

Να διενεργείται τακτικός καθαρισμός της αυλής και του περιβάλλοντα χώρου από άχρηστα αντικείμενα και άγρια βλάστηση. Τα οικιακά σκύβαλα να τοποθετούνται σε κατάλληλα κλειστά σκυβαλοδοχεία ή σκυβαλαποθήκες μέχρι την περισυλλογή τους.

Να διενεργούνται μηνιαίοι τουλάχιστον ψεκασμοί από αδειούχα συνεργεία, εντός των ιδιωτικών αποχετευτικών συστημάτων των υποστατικών για τις κατσαρίδες και τα κουνούπια. Επίσης, να τοποθετούνται ποντικοκτόνα σκευάσματα σε χώρους ή εστίες όπου παρουσιάζονται τρωκτικά. Την αποκλειστική ευθύνη για τις εφαρμογές αυτές, έχουν οι ιδιοκτήτες των χώρων ή των υποστατικών που παρουσιάζεται πρόβλημα.

Ο Δήμος Γεροσκήπου από την πλευρά του, καταλήγει η ανακοίνωση, θα μεριμνήσει για την καθαριότητα των οικοπέδων από άγρια βλάστηση και την εφαρμογή προγραμμάτων για καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών σε κοινόχρηστους χώρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα