Μέγιστη εκτροπή στο Κυπριακό καταγγέλλει ο Γ. Ομήρου

19:42 9/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πλήρη και μέγιστη εκτροπή στο Κυπριακό εντοπίζει ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δηλώνοντας ότι «η τουρκική πλευρά αρνείται να συνεχίσει τις απευθείας διαπραγματεύσεις και επιχειρεί να επικεντρώσει τη διαδικασία σε λεγόμενα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Μιλώντας σε Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΚΣ ΕΔΕΚ Πάφου ο κ. Ομήρου είπε ότι η τουρκική πλευρά με τις ενέργειές της οδηγεί το Κυπριακό

«σε πλήρη εκτροπή με τη συνδρομή και την αξιοποίηση της αναφοράς του ΓΓ του ΟΗΕ ότι ‘η προσοχή θα εστιαστεί στη συνέχιση του έργου των τεχνικών επιτροπών’» στο προσχέδιο της έκθεσής του για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο».

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ είπε ότι «στην πραγματικότητα αυτό που μεθοδεύεται από την τουρκική πλευρά είναι συμφωνίες μεταξύ δύο ισότιμων και κυρίαρχων κρατώ» κάτι που ισοδυναμεί, «με μέγιστη εκτροπή η οποία συνίσταται σε πλήρη αποδοχή της τουρκικής άποψης ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα καλής γειτονίας».

«Η κατοχή διαγράφεται και το Κυπριακό ως πρόβλημα παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου δεν υπάρχει», είπε ο κ. Ομήρου.

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ είπε ότι «την ίδια στιγμή οι Βρετανοί απεργάζονται, στα πλαίσια διαμόρφωσης του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας, την αλλοίωση της παρουσίας και της σύνθεσης της Ειρηνευτικής Δύναμης και τη διαγραφή των προϋποθέσεων υπό τις οποίες θα ήταν δυνατό να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη».

Για αυτούς τους λόγους το ΚΣ ΕΔΕΚ καλεί την Κυβέρνηση «να αντιδράσει άμεσα και αποτελεσματικά σε αυτές τις μεθοδεύσεις».

Καταλήγοντας ο κ. Ομήρου, εξέφρασε την εκτίμηση πως «ούτε η βαριά σκιά της υπαγωγής στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ούτε η άσκηση της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία δικαιολογούν αυτές τις θλιβερές και επικίνδυνες εξελίξεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα