Μεγάλη αναστάτωση στη φοιτητική κοινότητα του ΤΕΠΑΚ

12:42 1/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η απόφαση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου να αποδεσμεύσει 11 νοσηλευτικούς λειτουργούς, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη φοιτητική κοινότητα του ΤΕΠΑΚ.

Φοιτητές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ίδρυμα, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της Νοσηλευτικής Σχολής.

Η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Ελπίδα Κεραυνού, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο κατέστησε σαφές ότι το μέλλον της Σχολής

δεν διακυβεύεται από την εν λόγω απόφαση, ούτε και τίθεται θέμα να κλείσει η Σχολή.

«Το Συμβούλιο, αποφάσισε ομόφωνα, αφού έλαβε υπόψη όλα τα δεδομένα, και έκρινε ότι μπορεί το ίδρυμα να ανταπεξέλθει, να αποδεσμεύσει τους 11 νοσηλευτικούς λειτουργούς, οι οποίοι και θα επιστρέψουν στο Υπουργείο Υγείας. Το ΤΕΠΑΚ, είχε συνάψει συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας για την απόσπαση συνολικά 19 νοσηλευτικών λειτουργών, η οποία έληγε ούτως ή άλλως τον Ιούνιο του 2014», είπε μεταξύ άλλων.

Σταδιακά είχαν ήδη αποδεσμευτεί 8 λειτουργοί και σύμφωνα με την Ελπίδα Κεραυνού, το Τμήμα θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα. «Αν προκύψει πρόβλημα, στην εφαρμογή της απόφασης, θα επανεκτιμηθεί», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Ακαδημαϊκών, Αντώνης Θεοχάρους, ανέφερε σε δηλώσεις του με έντονο ύφος ότι καμία μελέτη δεν έχει γίνει που να αποδεικνύει ότι το Τμήμα θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα μετά την αποχώρηση των 11 αποσπασμένων νοσηλευτών. «Αν αυτή η απόφαση είναι τελεσίδικη τότε το Τμήμα θα κλείσει», η εκτίμηση του κ. Θεοχάρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα