Με τον Έλληνα ΥΠΕΞ συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής

11:10 22/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η ελληνική Κυβέρνηση έχει σταθερά ως ύψιστη προτεραιότητα της την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου μετά από συνάντηση που είχε με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρο Δήμα.

«Ο κ. Δήμας βρίσκεται στην πολιτική ζωή της Ελλάδας

για πάρα πολλά χρόνια και υπήρξε πάντοτε θερμός συμπαραστάτης του αγώνα του κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής και για μια λύση στηριγμένη στις αρχές του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου», είπε ο κ. Ομήρου.

Συνέχισε λέγοντας ότι «με διαβεβαίωσε (ο κ. Δήμας) ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει σταθερά ως ύψιστη προτεραιότητα, στην κορυφή των προτεραιοτήτων της, την επίλυση του κυπριακού προβλήματος με την εφαρμογή των αρχών του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου και ότι βρίσκεται αποφασιστικά στο πλευρό του κυπριακού λαού μέχρι την επίτευξη αυτής της λύσης».

Από την πλευρά μου, πρόσθεσε, «ευχαρίστησα τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας για τη σταθερή συμπαράσταση του μητροπολιτικού ελληνισμού στις δύσκολες ώρες που περνά η Κύπρος».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε επίσης ότι «εξέφρασα τη δική μας στήριξη και τη δική μας συμπαράσταση στον αγώνα που δίνει η ελληνική Κυβέρνηση για να ξεπεραστούν τα οικονομικά προβλήματα, η οικονομική κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός και ολόκληρη η Ελλάδα, για να μπει ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα