Με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας τιμήθηκε ο Παύλος Κοντίδης

12:22 10/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος Αξίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κυπριακή πολιτεία τίμησε σήμερα τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου, τον Παύλο Κοντίδη.

Η παρασημοφόρηση του Παύλου Κοντίδη έγινε σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην παρουσία πολιτικών, αθλητικών παραγόντων και άλλων επισήμων, καθώς και της οικογένειας του Παύλου.

Ενωρίτερα ο Παύλος Κοντίδης και η οικογένειά του

είχαν γίνει δεκτοί από τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Σε ομιλία του κατά την τελετή ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως ακόμα και Τουρκοκύπριοι έχουν επικοινωνήσει για να πουν ότι είναι περήφανοι για αυτό το κατόρθωμα του Παύλου.

Είπε εξάλλου πως ο Παύλος Κοντίδης σήκωσε ψηλά στις νεανικές του πλάτες ολόκληρο τον κυπριακό λαό και την Κύπρο μας και πως η μεγάλη αυτή επιτυχία του ήλθε να αναπτερώσει το ηθικό του λαού μας σε μια περίοδο για την πατρίδα μας, η οποία δοκιμάζεται σε πολλούς τομείς.

Απευθυνόμενος προς τους παράγοντες του ΚΟΑ, είπε πως θα είναι βοηθητική στη σκληρή και συνεχή προσπάθεια του Παύλου η ένταξή του στο σχεδιασμό επαγγελματικής αποκατάστασης., προσθέτοντας πως «αυτό θα γίνει, είναι υπόσχεση. Επίσης, μπορούμε να προσφέρουμε στήριξη στις σπουδές του Παύλου», ανέφερε.

Διαβεβαίωσε εξάλλου πως η κυπριακή Κυβέρνηση πέραν των τιμών και των επαίνων προς τον Παύλο Κοντίδη θα παραμείνει δίπλα σε όλους τους αθλητές μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Κοντίδης είπε πως νιώθει τεράστια συγκίνηση. Ανέφερε πως η Κύπρος πρέπει να αξιοποιήσει αυτή την επιτυχία και να επενδύσει στον αθλητισμό. Πρόσθεσε πως όταν όλοι οι νέοι ασχοληθούν με τον αθλητισμό τότε και η κοινωνία μας θα μπορεί να αλλάξει.

Εξέφρασε την ελπίδα να είναι το πρότυπο της νέας γενιάς της Κύπρου και να ασχοληθούν όλοι με τον αθλητισμό και να έχουμε πολύ καλύτερες μέρες από αυτές που έχουμε σήμερα.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα