Με την κατάθεση του Μ.Αντωνίου συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία Χατζηκωστή

15:16 21/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με την κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης Μενέλαου Αντωνίου, κατάδικου στις Κεντρικές Φυλακές, συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματός «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο μάρτυρας υπεράσπισης διάβασε τις δύο καταθέσεις που έδωσε στις 27 Οκτωβρίου του 2011 και στις 2 Νοεμβρίου του 2011 στο συνήγορο υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριο Γεωργίου, μετά από παρότρυνση του 1ου κατηγορούμενου στην υπόθεση

Ανδρέα Γρηγορίου μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης ανέφερε στο δικαστήριο ότι ήταν φίλος του Γιώργου Ζαβράντωνα, μέσω του οποίου γνώρισε και το βασικό μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση Φάνο Χατζηγεωργίου.

Όπως είπε, με τον Ζαβράντωνα ήταν φίλος από τη φυλακή από το 2006 και έκαναν δουλειές μαζί, καθώς επίσης και χρήση κοκαΐνης. Επίσης, είπε ότι Γιώργος Ζαβράντωνας και Φάνος Χατζηγεωργίου, οι οποίοι είναι στο σύστημα προστασίας μαρτύρων, κρατούνται μαζί σε διπλανά σπίτια, τα οποία ίδιος επισκεπτόταν σχεδόν κάθε βράδυ.

Συνέχισε λέγοντας πως ο Φάνος έκανε πολλή παρέα με τον Ζαβράντωνα και από τον ίδιο ζητούσαν να τους παίρνει χόρτο και κοκαΐνη, ενώ ο Ζαβράντωνας τού ζητούσε επίσης να παίρνει λεφτά στη γυναίκα του.

«Ένα βράδυ», είπε, «όπως κάναμε χρήση της κόκας κουβεντιάζαμε για διάφορα θέματα και ο Φάνος είπε ότι τη δουλειά την έκαμε τζιείνος τζιαί εκατάφερε να πιάσει 100 χιλιάδες ευρώ από την αστυνομία τζιαι να ξεμπερτέψει ο φίλος του ο Ζαβράντωνας, που εν εκατάφερεν να σκοτώσει τον Αντρέα (1ο κατηγορούμενο) στις 25 Δεκεμβρίου του 2009».

Πρόσθεσε πως μετά από αυτό και αφού έμεινε μόνος με τον Ζαβράντωνα, εκείνος του είπε ότι αφού δεν τα κατάφερε να «φάει» τον Αντρέα τον Κασάπη με τη βόμβα, του την έφερε με άλλο τρόπο, ενώ του εξέφρασε και την ικανοποίηση του, γιατί η Αστυνομία θα τον έστελνε στη Βουλγαρία, αφού προηγουμένως θα του έδινε και 30 χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον, ο Μενέλαος Αντωνίου ανέφερε στο δικαστήριο ότι εκεί που κρατούνται ο Φάνος Χατζηγεωργίου και ο Γιώργος Ζαβράντωνας πήγαινε νόμιμα, αφού τηρείται επισκεπτήριο, προσθέτοντας ότι πολλές φορές πήγαινε μετά τις 21:00 και έπαιρνε το Ζαβράντωνα και φεύγανε κρυφά.

Είπε ακόμα πως ένα βράδυ πήγε και πήρε το Ζαβράντωνα μαζί με το Φάνο Χατζηγεωργίου και τους πήρε σε μια περιοχή στο Τσέρι, όπου κατέβηκε ο Φάνος από το αυτοκίνητο και πήρε ένα μαυροσάκκουλο, που είχε μέσα ένα κοντόκαννο όπλο.

Επίσης, είπε ότι την επόμενη μέρα έγινε μια ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στο Δάλι και ο ίδιος κατάλαβε ότι ήταν ο Ζαβράντωνας και ο Χατζηγεωργίου που την έκαναν, προσθέτοντας μάλιστα ότι είχε κάνει παράπονο στο Ζαβράντωνα ότι κάνει τέτοιες δουλειές και τον ίδιο τον αφήνει απ’ έξω.
Στην κατάθεση του ο μάρτυρας έκανε λόγο για βομβιστικές ενέργειες που τον έβαλε ο Ζαβράντωνας να διαπράξει και αυτός δεν τις έκανε. Ακολούθως, ανέφερε στο δικαστήριο ότι αργότερα κατ

Keywords
Τυχαία Θέματα