Τοποθέτηση Λουκαΐδη για περιουσιακά υποψηφίων Προέδρων

14:35 21/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ καλεί τους Νίκο Αναστασιάδη και Γιώργο Λιλλήκα να δώσουν στη δημοσιότητα το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων, «που ασφαλώς συμπεριλαμβάνουν κι αυτά που αφορούν πιθανή διασύνδεση τους με τις όποιες εταιρείες», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Σε δηλώσεις του για τα περιουσιακά στοιχεία των υποψήφιων Προέδρων της Δημοκρατίας, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι κατανοούν τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί τα επιτελεία

Αναστασιάδη και Λιλλήκα στην πρόκληση που τους έχουν απευθύνει να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία τους, όπως έπραξε και ο Σταύρος Μαλάς.

«Η προσφιλής πλέον τακτική του ΔΗΣΥ όταν στερεύουν από επιχειρήματα και δεν έχουν απαντήσεις είναι η καταφυγή στην υπαρκτή κρίσιμη οικονομική συγκυρία που μας έχουν οδηγήσει με τις καταστροφικές επιλογές τους οι διοικήσεις των τραπεζών. Η υπεκφυγή και η υποκρισία τους, βέβαια, εύκολα αποκαλύπτεται μέσα από την τεράστια αντίφαση που προκαλεί η εν εξελίξει προεκλογική εκστρατεία του κ. Αναστασιάδη, η οποία φυσιολογικά καλύπτει όλο το φάσμα της προεκλογικής ατζέντας και όχι αποκλειστικά και μόνο τις εξελίξεις στην οικονομία,» είπε.

Θα πρέπει, συνέχισε, το επιτελείο του κ. Αναστασιάδη να προσπαθήσει να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ο κ. Αναστασιάδης χρειάζεται ακόμα δυο μήνες για να δώσει στη δημοσιότητα τα περιουσιακά του στοιχεία. «Ποιο βαρυσήμαντο λόγο επιτέλους εξυπηρετεί η σύνδεση αυτού του θέματος με την ημερομηνία της επίσημης υποβολής της υποψηφιότητας του κ. Αναστασιάδη;», διερωτήθηκε.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Λιλλήκα, ο κ. Λουκαΐδης  είπε ότι αντί ο κ. Λιλλήκας να προβληματιστεί «γιατί οι θέσεις και η πολιτική του πρόταση βρίσκει απήχηση και αγκαλιάζεται από ΕΟΚΑβήτικα, ακροδεξιά, ενωτικά στοιχεία, νομίζει ότι με ένα προπέτασμα καπνού θα συγκαλύψει την πραγματικότητα» και πρόσθεσε ότι αντί ο κ. Λιλλήκας να αναλογιστεί από πού ξεκίνησε και σε ποιο δρόμο σήμερα βαδίζει, «αναζητεί αιτιάσεις για να δικαιολογήσει το αναντίλεκτο γεγονός ότι η ακραία πολιτική του στο Κυπριακό απευθύνεται και σε μεγάλο βαθμό εναρμονίζεται με αυτή ακροδεξιών καταστάσεων στην Κύπρο».

«Δεν ανησυχεί τον κ. Λιλλήκα που πρόσωπα όπως τον αμετανόητο πραξικοπηματία Φώτη Παπαφώτη, όχι απλώς τον ψηφίζουν, αλλά υπερθεματίζουν και στηρίζουν τις ακραίες και επικίνδυνες πολιτικές του θέσεις στο Κυπριακό. Ο κ. Λιλλήκας καμώνεται επίσης ότι δεν γνωρίζει ότι έχει συμπεριλάβει στο επιτελείο του ακροδεξιά- ενωτικά στοιχεία. Είναι μήπως δυνατόν ο κ. Λιλλήκας να μην έχει υπόψη του για παράδειγμα τη μόνη παραφυάδα της ΕΟΚΑ Β’, που βρίσκεται ακόμη εν ζωή και ίδρυσε ο ίδιος ο Γρίβας προπραξικοπηματικά, το «Δράσις». Δεν γνωρίζει κανένα Δρασίτη, που είναι στο επιτελείο του ή μήπως είναι τόσοι πολλοί που έχει χάσει το λογαριασμό;», συμπλήρωσε.

Ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι «αν έχει πάθει επιλεκτική αμνησία ο κ. Λιλλήκας για τα έργα και τις ημέρες του «Δράσις» και τη διασύνδεση του διαχρονικά με ακροδεξιές – φασιστικές δραστηριότητες και καταστάσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα