Με ομοψυχία και αλληλεγγύη ξεπερνούμε σκοπέλους, λέει ο Υπ. Παιδείας

14:24 21/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η πατρίδα μας δέχεται συνεχώς τα κτυπήματα των μεγάλων της γης. Τίποτα όμως απ’ όλα τα δεινά της δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί και καμιά επιβουλή εις βάρος της πατρίδας μας δεν μπορεί να συμβεί αν υπάρχει, η ομοψυχία και η αλληλεγγύη ώστε να ξεπερνούμε τους σκοπέλους για να μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκος Κενεβέζος, σε επιμνημόσυνο λόγο στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα του 1964 Δημήτρη Ν. Χάματσου.

“Σαράντα εννιά χρόνια από τη θυσία του Δημήτρη και ο λαός μας, στο σύνολό του, επιθυμεί περισσότερο από ποτέ

την ειρηνική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος, το συντομότερο δυνατό, με βάση τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες του διεθνούς δικαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα, όπως είπε, οι νέες δοκιμασίες μέσα από τις οποίες καλείται να αντεπεξέλθει η πατρίδα μας, μάς επιβάλλει να πορευθούμε στο δρόμο του αγωνιστικού φρονήματος που χάραξε ο δεκαοκτάχρονος Δημήτρης Χάματσος.

“Σ’ αυτές τις μεγάλες ώρες της εθνικής μας ευθύνης, ας ευχηθούμε να μας φωτίζει η αγωνιστικότητα, η ακλόνητη πίστη και η ισχυρή θέληση του Δημήτρη Χάματσου καθώς και τα μηνύματα της θυσίας του που παραμένουν επίκαιρα”, είπε.

Συνείζοντας, ο κ. Κενεβέζος είπε πως “ας αποτελέσει λοιπόν ο Δημήτρης Χάματσος”, συνέχισε, “φάρο φωτεινό και οδοδείκτη της αυταπάρνησης, της εθελούσιας προσφοράς και υπηρεσίας προς την πατρίδα μας. Ας αποτελέσει τη μαγιά από την οποία θα «ζυμωθεί» η νέα γενιά του Ιδαλίου αλλά και ολόκληρης της Κύπρου μεταλαμπαδεύοντάς τους τις αξίες και τα ιδανικά του φλογερού αυτού πατριώτη”.

“Έχοντας τέτοιους νέους που εμφορούνται από τέτοια ιδανικά, η πατρίδα μας δεν πρόκειται ποτέ να χαθεί. Ο Ελληνισμός της Κύπρου τα κατάφερε αιώνες τώρα και θα το επαναλάβει στο ακέραιο και πάλι”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα