Αρχίζει η δίκη Τσοχατζόπουλου

Μετά και την απόρριψη από τον Άρειο Πάγο της αίτησης αναίρεσης του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που τον παραπέμπει σε δίκη, σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλοςκαι άλλοι 18 κατηγορούμενοι θα βρεθούνενώπιον του Τριμελούς ΕφετείουΚακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στο εδώλιο θα καθίσουν, εκτός από τον πρώην υπουργό, η νυν και η πρώην σύζυγοί του, η κόρη του, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας ο πρώην γγ Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, και πολλά ακόμα άτομα. Οι

κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Στο πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα που θα αναγνωστεί στη δικαστική αίθουσα αναφέρεται, για το σύνολο των κατηγορουμένων, ότι διέπραξαν τις πράξεις που τους αποδίδονται ως μέλη οργάνωσης που δημιουργήθηκε το 1998 « ενεργώντας κατ' επάγγελμα».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος έστειλε την περασμένη Παρασκευή 10 εξώδικα σε κορυφαίους υπουργούς της περιόδου Σημίτη, καθώς και στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, καλώντας τους να καταθέσουν στη δίκη, για το πώς αποφασίστηκαν στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ οι αγορές για τα υποβρύχια και τα TOR-M1.

Keywords
Τυχαία Θέματα