Με επιπρόσθετες νομικές διαδικασίες προχωρεί η Πραξούλα Αντωνιάδου

20:18 30/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πηγή άρθρου: Με επιπρόσθετες νομικές διαδικασίες προχωρεί η Πραξούλα Αντωνιάδου από το onlycy.com.

Με έφεση εναντίον της σημερινής απόφασης του Ανωτάτου για έκδοση προσωρινού διατάγματος, αίτηση για παραπομπή των ερωτημάτων που τίθενται για γνωμάτευση από το Δικαστήριο της ΕΕ και αίτημα επίσπευσης εκδίκασης της προσφυγής της εναντίον του ΡΙΚ, προχωρεί η Πρόεδρος ΕΔΗ και υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πραξούλα Αντωνιάδου

Κυριακού.

Σε ανακοίνωσή της η κ. Αντωνιάδου αναφέρει επίσης ότι έχει ήδη υποβάλει παράπονο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και ότι «στη βάση της αναγνώρισης μου από το Δικαστήριο ως Αρχηγού πολιτικού κόμματος και Υποψηφίας Προέδρου, θα αποστείλω αύριο δεύτερη επιστολή στο ΡΙΚ καλώντας το να μου δώσει κάλυψη στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά του προγράμματα ως αρμόζει σε μια Υποψήφια Πρόεδρο, εν τη εννοία του Νόμου του ΡΙΚ».

Προσθέτει επίσης ότι έχει δώσει οδηγίες στο δικηγόρο της «να καταχωρήσει αίτημα για έκδοση προσωρινού διατάγματος κατά του ΡΙΚ για να σταματήσει να καλύπτει τους κυρίους Μαλά και Λιλλήκα ως υποψηφίους Προέδρους εν τη εννοία του Νόμου του ΡΙΚ».

Η κ. Αντωνιάδου παραθέτει απόσπασμα της απόφασης σύμφωνα με το οποίο «φαίνεται ότι η αιτήτρια υπέβαλε υποψηφιότητα στις Προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 17/2/13. Είναι Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος ‘’Ενωμένοι Δημοκράτες’’ το οποίο, με τη σειρά του, από το 1996 είναι πλήρες μέλος του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών (ALDE Party). Η αιτήτρια επίσης διετέλεσε Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας και Τουρισμού για περίοδο επτάμισυ μηνών».

«Αναγνωρίζει δηλαδή ο Δικαστής ότι επί της ουσίας η αιτήτρια πληροί τα κριτήρια που προνοεί ο Νόμος του ΡΙΚ για να θεωρείται η αιτήτρια Υποψήφια Πρόεδρος», αναφέρει.
Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Μάριος Γεώργιου και Συνεργάτες, που εκπροσωπεί την κ. Αντωνιάδου, «οι λόγοι που απορρίφθηκε η αίτηση ήταν καθαρά δικαιοδοτικοί και δεν αφορούν την ουσία της υπόθεσης».

«Η δική μας όμως ερμηνεία είναι ότι από τον τρόπο που παρατίθεται στην απόφαση η ουσία των επιχειρημάτων που παρατέθηκαν από την αιτήτρια και τον δικηγόρο της, δικαιώνεται πλήρως η αιτήτρια», προστίθεται.

Αναφέρεται παράλληλα ότι «λανθασμένα αναφέρθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι με τη σημερινή απόφαση απορρίφθηκε η προσφυγή της κ. Αντωνιάδου Κυριακού».

Επεξηγείται ότι η σημερινή απόφαση «αφορούσε την αίτηση για έκδοση προσωρινού διατάγματος η οποία απορρίφθηκε λόγω έλλειψης δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου», ενώ διευκρινίζεται ότι «η προσφυγή εκκρεμεί ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

The post Με επιπρόσθετες νομικές διαδικασίες προχωρεί η Πραξούλα Αντωνιάδου appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα