Μαυρογιάννης: Είμαστε μικρή χώρα αλλά θα τα καταφέρουμε

12:52 25/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη βεβαιότητα ότι η Κύπρος θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ εξέφρασε ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης.

«Είμαστε μικρή χώρα, με λίγες δυνατότητες σε σύγκριση με άλλους, αλλά θα τα καταφέρουμε» είπε ο κ. Μαυρογιάννης, καλωσορίζοντας τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA) στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Κύπρου,

ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι ”προτεραιότητές μας είναι η στήριξη της νεολαίας και η προώθηση των Ευρωπαϊκών ιδεών, προ πάντων σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε και με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας”.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Εφημερίδων της Κύπρου Πέτρος Ζαχαριάδης υπενθύμισε τους 60 περίπου συνέδρους από όλες τις χώρες της ΕΕ ότι η Λευκωσία παραμένει η τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα του κόσμου και παρέδωσε στον Πρόεδρο της ENPA Ιβάρ Ρουσντάλ ένα αναμνηστικό δώρο με κλάδο ελιάς.

«Είναι το πιο γνωστό δέντρο της Κύπρου αλλά συμβολίζει επίσης και την ειρήνη, κάτι που ποθούμε πάρα πολύ», κατέληξε ο κ. Ζαχαριάδης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ENPA εξήγησε ότι παρά το γεγονός ότι ο ευρωπαϊκός σύνδεσμος δεν είναι πολιτική οργάνωση, δεν παύει όμως να βλέπει την πραγματικότητα.

«Είναι κρίμα που παραμένει μοιρασμένη αυτή χώρα, παρά τα τεράστια άλματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την λίγη πρόοδο που βλέπουμε λίγα βήματα προς τα βόρεια» είπε ο κ. Ρουσντάλ.

Στη πρώτη μέρα του συνεδρίου σε αυτό παρευρίσκετο και η Βάϊρα Βίκε-Φραϊμπέργκα, πρώην Πρόεδρος της Λετονίας και εισηγήτρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα πολυφωνίας, διαφάνειας και ελευθερίας του λόγου.

Κύρια ομιλητής στη δεύτερη μέρα του συνεδρίου είναι η Επίτροπος για Θέματα Νεολαίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρούλα Βασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα