Μάλλον ”τεχνοκρατική” η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

13:06 27/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται η ετοιμασία της έκθεσης του γενικού γραμματέα, για την ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), η οποία αναμένεται να υποβληθεί προς το Συμβούλιο Ασφαλείας την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η Γραμματεία διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να περιέχονται σ’ αυτήν εκπλήξεις.

Θα ασχολείται κυρίως με τις εξελίξεις που αφορούν αποκλειστικά στην αποστολή της ειρηνευτικής δύναμης, ενώ οι αναφορές του στα θέμα αλλαγών της δομής της θα κινηθούν στα ίδια

με τα προηγούμενη πλαίσια.

Η κυπριακή διπλωματία συνέχισε τις επαφές με τη Γραμματεία, τόσο στη Λευκωσία, όσο και στην έδρα του ΟΗΕ, για να διασφαλιστεί ότι η έκθεση θα είναι «τεχνοκρατικού χαρακτήρα».

Αναμένεται επίσης στην έκθεση να συμπεριλαμβάνεται και παράγραφος για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών, που σύμφωνα με διπλωματικές πηγές θα κινηθεί στο πλαίσιο της δήλωσης του Μπαν Γκι μουν μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του Greentree. Η Λευκωσία έχει στείλει το μήνυμα ότι το αισιόδοξο κλίμα που διακατείχε τη δήλωση του γενικού γραμματέα, με τις αναφορές περί προόδου στις διαπραγματεύσεις, μάλλον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα